• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Listopad
5

ČESTITKA ŽUPANA DAMIRA BAJSA POVODOM SVJETSKOG DANA UČITELJA

Povodom Svjetskog dana učitelja, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs posjetio je Osnovnu školu Veliko Trojstvo i osobno čestitao učiteljima i nastavnicima te škole njihov dan. Svim ostalim učiteljima i nastavnicima uputio je čestitku čiji tekst donosimo u cijelosti:
Povodom Svjetskog dana učitelja župan Bajs posjetio OŠ Veliko Trojstvo

Poštovane učiteljice i učitelji, Sretan Vam  Svjetski dan učitelja!

Od 5. listopada 1994. godine, Svjetski dan učitelja obilježava godišnjicu potpisivanja Preporuke UNESCO-a iz 1966. godine o statusu nastavnika jednih od najutjecajnijih i najmoćnijih snaga za jednakost, pristup i kvalitetu obrazovanja te ključ za održivi globalni razvoj.

Uz Svjetski dan učitelja u 2018. godini obilježava se i 70. godišnjica Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima koja priznaje obrazovanje kao ključno temeljno pravo svakog djeteta da, bez obzira na njegovo fizičko, intelektualno, emocionalno, socijalno, jezično ili drugo stanje, bude uključeno u redovne škole i razrede.

Svjesni izazova današnjeg vremena Bjelovarsko-bilogorska županija želi svim učiteljima svoje županije dati društvenu važnost koju zaslužuju, kako bi svoj djeci i njihovim roditeljima, te ranjivijim populacijama, kao što su djeca s teškoćama u razvoju ili siromašna djeca koja žive u ruralnim ili udaljenim područjima, ukazali na napore da je rad učitelja i nastavnika temelj svake reforme i napretka društva.

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji upravo ulaganje u obrazovanje je na vrhu ljestvice prioriteta, a trenutna ulaganja u naše škole veća od 130 milijuna kuna dokaz su tome. Također, tu su i brojni programi koje zajednički provodimo poput Centara izvrsnosti, Asistenata u nastavi i niza drugih. Ipak, najvažniji su ljudi koji rade u obrazovanju, a to ste Vi učitelji i nastavnici i na tome Vam iskreno hvala.

Želim vam još puno uspjeha, kreativnosti i strpljenja kako s učenicima tako i s kolegama i suradnicima uz citat „Svako dijete u Vašem razredu, nečiji je cijeli svijet!“

Stoga još jednom u moje osobno ime i u ime mojih suradnika, čestitam Vam Vaš dan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Povodom Svjetskog dana učitelja župan Bajs posjetio OŠ Veliko Trojstvo
Povodom Svjetskog dana učitelja župan Bajs posjetio OŠ Veliko Trojstvo
Povodom Svjetskog dana učitelja župan Bajs posjetio OŠ Veliko Trojstvo
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a