• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Svibanj
15

Četvrtu godinu za redom uz zvuke Straussa do Guinnissovog rekorda

Maturanti Bjelovarsko-bilogorske županije ponovno su među tridesetak tisuća maturanata u 6 zemalja u ovom dijelu Europe, koji sinkroniziranIm istovremenIm žele osvojiti Guinnissov rekord.

              Njih gotovo sedamsto, točno u 12 sati zaplesalo je Straussovu Quadrillu  u Bjelovaru na Trgu Eugena Kvaternika, u Garešnici na Trgu Hrvatskih branitelju, u Grubišnome Polju na Trgu Bana Jelačića i u Čazmi na Trgu čazmanskog kaptola.
            Bjelovarsko-bilogorska županija četvrtu se godinu za redom uključila u sinkronizirani ples maturanata cijelog svijeta, na ulicama i trgovima svojih gradova, uz Straussovu glazbu emitiranu preko satelitskog radija. Istovremeno, ples je izravno emitiran preko satelita Hot Bird 3, a snimka će se vidjeti na Euro News i CNN World Report.

              Petnaest minuta prije početka plesa, u 11,45 sati, preko satelitske veze, s Trga Eugena Kvaternika u Bjelovaru, maturante Bjelovarsko-bilogorske županije pozdravio će župan Miroslav Čačija i otvoriti Maturalnu paradu Bjelovarsko-bilogorske županije 2009. godine. Prije samoga plesa maturanti su položili Zakletvu o nenasilju.

 

PLES MATURANATA

 

PLES MATURANATA

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a