• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Prosinac
9

DAN KARIJERA

U aukcijskoj dvorani na Bjelovarskom sajmu održan je Dan karijera u sklopu projekta „Promocijom poduzetništva i obrta učenicima Osnovnih škola do bolje pozicije na tržištu rada“.

Riječ je o projektu županijske Regionalne razvojne agencije koja ga provodi u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Obrtničkom komorom Bjelovarsko-bilogorske županije u cilju pomoći učenicima završnih razreda osnovnih škola da lakšu izaberu svoje buduće zanimanje. U ovom slučaju radilo se o obrtničkim zanimanjima, pa su se tako učenicima predstavili alatničari, autolimari, autolakireri, automehaničari, bravari, dimnjačari, konobari, kuhari, puškari, slastičari, stolari, strojobravari, tokari i zidari. Većina sredstava potrebnih za provođenje tog projekta osigurano je iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program „Razvoj ljudskih potencijala 2007 – 2013“.

Danu karijera nazočio je i župan Damir Bajs koji je posebno naglasio važnost promocije poduzetništva i obrtništva učenicima osnovnih škola. Kako se odlučite, možda temeljem i današnjeg dana, tako ćete u svom životu provesti svoje radne dane. Imate danas promociju raznih obrtničkih zanimanja, a naši obrtnici pokušat će vas uvjeriti da njihovi poslovi mogu biti vaša zanimanja u budućnosti. Važno je da imate šansu vidjeti ono što vam se pruža. Posao je jedna od najvažnijih stvari u životu i dobar odabir posla uvelike znači u životu, naglasio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a