• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
27

DAN OPĆINE ROVIŠĆE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je obilježavanju Dana Općine Rovišće koji se slavi u sklopu Dana župe Presvetog Trojstva.

U sklopu obilježavanja Dana Općine Rovišće položeni su vijenci kod tamošnjeg spomenika poginulim braniteljima, a župan Bajs nazočio je i otvorenju novog prostora Centra udruga. Centar udruga nalazi se u sklopu općinske zgrade i daje mogućnost svima onima koji žele za okupljanje i rad.

Dan Općine Rovišće došli su uveličati i brojni gosti, a načelnik Slavko Prišćan iskoristio je priliku i upoznao nazočne sa svime onime što se radilo u proteklih godinu dana. Većina projekata veže se uz izgradnju komunalne infrastrukture, obnovu domova, energetsku učinkovitost, nogostup, prometnice, vodovod  u konačnici podizanje standarda mještana Općine Rovišće.

Na pojedinim projektima Bjelovarsko-bilogorska županija je partner, a na kojima s okupljenima je podijelio župan Bajs čestitajući svim Rovišćankama i Rovišćancima njihov dan.

Županija ima potpisan Sporazum o suradnji s Općinom Rovišće i time smo si zadali neke stvari koje ćemo rješavati, a koje idu u korist ljudi ovoga kraja. U tom partnerskom odnosu niz projekata je ili završeno ili je u tijeku ili će biti u planu. Stvari koje su pri završetku to je ustvari rješavanje pitanja vodovoda u Općini Rovišće projekt vrijedan preko pet milijuna kuna, projekt koji vodi naša tvrtka BB vode. Kada govorimo o onome što će biti onda taj parterski odnos uključuje i Grad Bjelovar gdje smo potpisali jedan zajednički nastup u financiranju i izgradnji vodovoda i kanalizacije u ukupnosti Grada Bjelovara i Općine Rovišće. Bjelovarsko-bilogorska županija ima i projekt Javno-privatnog partnerstva za dvanaest objekata i ovih dana dobili smo suglasnost za daljnju aktivnost. To je projekt koji u Općini Rovišće vrijedi gotovo 20 milijuna kuna i koji treba riješiti ukupnost školstva kada govorimo o ovom kraju naše županije, naglasio je župan Bajs u Rovišću.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a