• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
26

DAN OPĆINE ZRINSKI TOPOLOVAC

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je obilježavanju Dana Općine Zrinski Toplovac i 90. obljetnici tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Velika obljetnica za DVD Zrinski Topolovac i Dan Općine spojili su se u jedno veliko zajedničko obilježavanje, a sve zajedno započelo je postrojavanjem tamošnjih vatrogasaca koji su zajedno s gostima krenuli u mimohod ulicama Zrinskog Topolovca. Bila je to i prilika da župan Bajs bude kum zastavi tamošnjem DVD-u, a održane su i dvije svečane sjednice Općinskog vijeća i DVD-a Zrinski Topolovac. Sjednicama je prethodilo održavanje Svete Mise u crkvi Svetog Mihaela arkanđela.

Lijepo je da općina ima puno gostiju, dakle ljudi koji žele doći ovdje. Sve zajedno vas pozdravljam, a posebno pozdravljam vatrogasce i meni je bilo zadovoljstvo i čast da mogu biti kum zastavi DVD-a Zrinski Topolovac koji kroz devedeset godina pokazuje jednu sjajnu tradiciju. Kada govorimo o vatrogastvu Hrvatske onda je naš kraj i naša županija u tome nezaobilazna. Mi imamo preko jedanaest tisuća vatrogasaca i prvi smo po broju vatrogasaca u cijeloj državi. Ja čestitam i Dan Općine Zrinski Topolovac i danas je prilika da se prisjetimo svega onoga što je napravljeno, da pogledamo gdje jesmo i da pogledamo kuda mi to idemo. Vaš načelnik zbilja srcem i dušom želi napraviti nešto za svoj kraj. On je često u županiji često se viđamo i uvijek s razlog i povodom. A razlog i povod je samo jedan – kako pomoći svome kraju. Da je lako, nije. Mi moramo napraviti neke stvari u pomaku. Vlade se mijenjaju, mijenjaju se politike, ali naše obveze na kraju ostaju iste. Meni je drago kao županu da smo neke stvari u županiji pokrenuli, neke stvari su riješene, a neke će biti napravljene počevši od pruge do gradnje naše nove bolnice. Gospodarstvo je u plusu, ali to ne znači da je za Općinu Zrinski Topolovac riješeno sve. Tu je komunalna infrastruktura, ceste, vodovod i niz drugih stvari. I Županija ima problema i naš ŽUC ima problema, ali prva cesta koja je napravljena u posljednje tri godine je cesta u Zrinskom Topolovcu. Mi se nadamo da će se tako nastaviti i dalje. Meni je potpuno jasno da se dva ili tri naselja moraju spojiti i ono što je pred nama je i dalje jedan partnerski odnos putem kojeg možemo napraviti nešto, istaknuo je župan Bajs u Zrinskom Topolovcu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a