• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Studeni
24

DODIJELA DIPLOMA POLAZNICIMA STUDIJA „PODUZETNIŠTVO U EKONOMIJI ZNANJA – SPECIJALISTIČKA EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE“

Župan Damir Bajs i voditelj Specijalističkog FBA programa „Poduzetništvo u ekonomiji znanja“ Marko Kolaković dodijelili su diplome polaznicima studija “Poduzetništvo u ekonomiji znanja – Specijalistička edukacija za poljoprivrednike.”

Riječ je o dvadesetak polaznika koji su uspješno završili spomenuti studij. U dva mjeseca provođenja studija polaznici su učili o poslovnim konceptima i modelima, strateškom planiranju, te brojnim drugim poduzetničkim opcijama koje danas stoje na raspolaganju, ali i stručnim znanjima iz poljoprivredne proizvodnje. Bjelovarsko-bilogorska županija uključila se u sufinanciranje studija za svoje polaznike, svjesna da bez edukacije nema napretka. Naime, otvaranjem fondova Europske unije namijenjenih ruralnom razvoju, želja je Županije da i poljoprivrednici budu spremni i educirani da i sami prijavljuju svoje projekte i time ostvare sredstva za unapređenje svoje poljoprivredne proizvodnje.
Edukacija je trajala četiri mjeseca i devetnaest polaznika uspješno završilo studij i pritom izradili svoj poslovni plan koju su prezentirali Povjerenstvu. Nadamo se da će ti poslovni planovi i zaživjeti u realizaciji i opravdati naša očekivanja, rekao je voditelj Specijalističkog FBA programa Marko Kolaković.
Bjelovarsko-bilogorska županija je poljoprivredna županija i kroz ovaj program htjeli smo dati nova znanja našim poljoprivrednicima i to znanja koja su vezana uz okruženje u kojem rade, a to je zapravo rad u Europskoj uniji. Htjeli smo da naši poljoprivrednici budu spremni i educirani da i sami prijavljuju svoje projekte i time ostvare sredstva za unapređenje svoje poljoprivredne proizvodnje, istaknuo je župan Damir Bajs prilikom dodijele diploma polaznicima koji su uspješno završili studij.
Inače, polaznici su edukaciju platili dvije tisuće kuna, a ukupan iznos studija do 12 tisuća kuna osigurala je Bjelovarsko-bilogorska županija i Allianz osiguranje.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a