• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Lipanj
14

Dodjela priznanja i nagrada u akciji „VOLIM HRVATSKU/DJECA CRTAJU I PIŠU HRVATSKU - 2013“

Župan Damir Bajs dodijelio je priznanja i nagrade u akciji „VOLIM HRVATSKU/DJECA CRTAJU I PIŠU HRVATSKU - 2013“ na zadanu temu „Ljepote moga zavičaja“. U akciji sudjelovali su vrtići i osnovne škole iz naše županije. Na natječaj je pristiglo 11 likovnih radova iz dječjih vrtića, 24 literarna i 25 likovnih radova iz osnovnih škola.

 

Župan Damir Bajs u svom obraćanju zahvalio se svima koji su sudjelovali u akciji, od dječjih vrtića i osnovnih škola pa sve do Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i njenom direktoru Antunu Turčiću.
„Bjelovarsko-bilogorska županija, jedna je od povijesnih županija, sa svojim ljepotama koje u sebi nosi obilježja bilogorskog, moslavačkog i slavonskog krajolika. Ova akcija je važna u smislu promicanja ljepota naše županije, što je i bila tema ovogodišnje akcije „VOLIM HRVATSKU/DJECA CRTAJU I PIŠU HRVATSKU - 2013“. Ovakvim i sličnim akcijama koje provodi Turistička zajednica naše županije, turizam je unazad zadnjih nekoliko godina dobio krila, koja nisu tako velika, ali mogu turizam postaviti kao jedan od nosioca gospodarskog rasta i razvoja naše županije“, rekao je župan Bajs.
Stručno povjerenstvo izabralo je najbolje radove, koji su i prigodno nagrađeni. Prvo mjesto u kategoriji likovnih radova iz dječjih vrtića osvojila je Sonja Lazić iz Dječjeg vrtića „Sirač“. Financijski dio nagrade iskoristit će se za didaktička pomagala. U kategoriji osnovnih škola, za najbolji likovni rad nagrađene su Karla Bertić i Nina Čermak iz III. Osnovne škole Bjelovar, a u kategoriji literarnih radova nagrađena je Antonija Kovačević iz Osnovne škole Čazma. Dobivena sredstva iskoristit će se za podršku rada likovnih grupa.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a