• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Kolovoz
24

Dodjele priznanja za 20. godina postojanja Bjelovarskog sajma

Na seoskom imanju obitelji Salaj održano je danas dodjeljivanje priznanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i državnim institucijama, bez kojih bjelovarski sajam ne bi bio tako uspješan. Dodijeljeno je ukupno 45 Povelja sajma.

Među dobitnicima priznanja je i Bjelovarsko-bilogorska županija, u čije je ime župan primio nagradu. Uz prigodnu zahvalu, župan Miroslav Čačija izrazio je zadovoljstvo da će i na ovogodišnjem 20. međunarodnom jesenskom bjelovarskom sajmu biti preko 400 izlagača, unatoč krizi. “To samo govori jedno – da ne treba odustati od sajmovanja”, rekao je župan.
U 20. godina postojanja bjelovarski sajam postao je jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova u ovom dijelu Europe. Rastao je prosječno od 20% godišnje, uz znatna ulaganja. Tako je u zadnjih 10 godina uloženo oko 30 milijuna kuna. Na ovogodišnjem 20. međunarodnom jesenskom bjelovarskom sajmu  biti će preko 400 izlagača. Predstavljajući dosadašnje rezultate i uspjehe, direktor Zaltko Salaj navijestio je da će ovogodišnji jubilarni sajam otvoriti predsjednik RH Ivo Josipović.
Sajam se održava na sajamskom prostoru Gudovac ukupne površine 235.000 m². Pored najznačajnije i najstarije priredbe, jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma, na sajamskom prostoru Gudovac održavaju se i proljetni bjelovarski sajam, pčelarski sajam, sajam malih životinja, konjičke priredbe, aukcije stoke, izložbe ratara, voćara i vinogradara, stručne skupove, tjedne stočne sajmove i drugo.
 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a