• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Srpanj
29

DOGRADNJOM ZGRADE ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO DO AKREDITACIJE MIKROBIOLOŠKOG LABORATORIJA

Župan Damir Bajs sa suradnicima je posjetio Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije te obišao radove nadogradnje kata na postojećoj dvorišnoj zgradi u koju će se preseliti Služba za higijenu i epidemiologiju te dio Javnog zdravstva.

Akreditacija mikrobiološkog laboratorija, nužnog za rad i potrebe Opće bolnice Bjelovar kao i rješavanje problema nedostatka prostora Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije  započeto je radovima nadogradnje kata na postojećoj dvorišnoj zgradi u koju će se preseliti Služba za higijenu i epidemiologiju te dio Javnog zdravstva.
Projekt nadogradnje Zavoda za javno zdravstvo BBŽ, trenutačno je i najveći  investicijski  projekt u Bjelovarsko- bilogorskoj županiji a njegova vrijednost iznosi  2.350.000, 00 kuna bez opreme i namještaja a završetak se predviđa u siječnju 2015. godine.
U  novom nadograđenom dijelu planiraju se dvije sobe za liječnike epidemiologe, dvije sobe za sanitarne inženjere, dvije sobe za medicinske sestre, sobu za cijepljenje s čekaonicom za pacijente, te sve pomoćne prostorije uz to.  U novom će prostoru biti Odsjek za  sprječavanje ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja, tako da su predviđene sobe za psihijatra i psihologa a  novi prostor uvjet je za ostanak dosadašnjih djelatnosti i mogućnosti akreditacije.
Budući da o samoj akreditaciji ovisi i budućnost rada Zavoda za javno zdravstvo, Bjelovarsko-bilogorska županija kao vlasnik i osnivač, uključila se u rješavanje  problema nedostatka prostora Zavoda i   u ovogodišnjem je proračunu za tu namjenu osigurala 500 tisuća kuna.  Uz županiju, investitor je i Zavod za javno zdravstvo sa sredstvima iz vlastitog proračuna.
Akreditiranjem Službe za mikrobiologiju  Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije spriječit će se neizvjesna sudbina  ustanove  koja  javnozdravstvenu djelatnost na području naše županije obavlja 17 godina  i sve te godine provodi javnozdravstvene, epidemiološke, zdravstveno ekološke, zdravstveno statističke, te prevenciju bolesti na svojem području: zarazne bolesti, nezarazne bolesti, i socijalno medicinske  poremećaje.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a