• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Rujan
26

„DOMOLJUBNI ZAPISI IZ BRANITELJSKOG PERA“

U organizaciji udruge „Žene u Domovinskom ratu Bjelovarsko-bilogorske županije“ u atriju bjelovarskog gradskog Muzeja, a u sklopu obilježavanja Dana bjelovarskih branitelja, održana je večer domoljubne riječi „Domoljubni zapisi iz braniteljskog pera“.

Večeri domoljubne riječi pridružio se i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajsa ujedno i pokrovitelj događanja uz Grad Bjelovar i Ministarstvo branitelja.

Svaka riječ napisana o Domovinskom ratu naša je neprocjenjivo bogata ostavina našoj djeci i generacijama koje će živjeti u našoj domovini Hrvatskoj. Toliko je među nama braniteljica i branitelja koji su osjetili potrebu da svoje najdublje emocije, strahove, tuge za izgubljenom osobom, teškog podnošenja invalidnosti, teška oboljenja kao posljedica rata, psihičke ratove koje proživljavaju, nezadovoljstva, tuge i nadanja jednostavno moraju zapisati na papir. Upravo ti zapisi zbog svojeg svjedočenja kroz koji prolaze braniteljice i branitelji, nakon što su prošli Domovinski rat su istinite javne ispovjedi, književni fenomen neprocjenjive stvaralačke vrijednosti i povijesni trag jednog važnog vremena naših života u kojemu je  stvorena Domovina, smatraju u Udruzi „Žene u Domovinskom ratu“, čija je predsjednica i sama braniteljica i ratna novinarka Dubravka Vukoja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a