• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Kolovoz
25

DVA I POL MLIJUNA KUNA ULAGANJA U BJELOVARSKI SAJAM

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima i čelnicima Grada Bjelovara obišao je prostor Bjelovarskog sajma na kojemu su u tijeku radovi na uređenju samog ulaza na sajamski prostor.

Bjelovarski sajam tvrtka u većinskom vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije krenuo je u ciklus ulaganja u infrastrukturu i poboljšanje standarda uređenja svog prostora, radova vrijednih oko dva i pol milijuna kuna, a koje će financirati vlastitim sredstvima bez dotacije svojih osnivača Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Velik je to pomak u poslovanju sajma koji je podsjetimo do 2013. godine poslovao s gubitkom, a dolaskom nove uprave stvari su se bitno pomaknule na bolje.

Naime, nakon dugogodišnjih minusa na računu sajma i u konačnici njegove blokade koja je dočekala župana Bajsa na početku mandata, a zatim i novog direktora tijekom druge polovice 2013., a potom i tijekom 2014. godine stvari su krenule na bolje, tako da je prošlu godinu sajam završio s plusom od 770 000 kuna. Logičan slijed bio je daljnje ulaganje u infrastrukturu sajma koja će trenutnim radovima donijeti novi vizualni identitet sajmu, bolju protočnost za vrijeme velikih gužvi, ali i bolju digitalnu komunikaciju.

Trenutno su započeli radovi kompletne rekonstrukcije ulaska na sajam i to obuhvaća:
-   Pripremu terena na mjestu novog ulaza
-   Uklanjanje starih objekata
-   Izradu novog ulaza ( uključuje okretište za autobuse i prihvat većeg broja putnika organiziranih dolazaka, nove blagajne, nove portirnice, zelene površine)
-   Izradu novog dijela hidrantne mreže i priključka na gradski vodovod

       Izradu preostalog dijela ograde sajma u ukupnoj dužini 550 metara
       Izradu novih panela za postavljanje reklamnih i informativnih obavijesti posjetitelja
       Postavljanje drvene zaštitne ograde na hipodromu ( omogućuje prikaz dresure konja i rada s konjima )
       Izrada staze na hipodromu za jahanje konja ( drenažni teren - mogućnost korištenja i nakon kiše što do sada nije bilo moguće)


Bjelovarski sajam definitivno je brand našega kraja i u svakom slučaju treba raditi na njegovu uređenju i samim time i dalje biti korak ispred konkurencije. Da je to tako zasigurno će pokazati i nadolazeći 23. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojemu se i ovo godine očekuje petstotinjak izlagača i više desetaka tisuća posjetitelja.

Bjelovarski sajam sanirao je gubitak iz 2013. i prikazao dobitak u 2014. i mi želimo da se ta sredstva pretoče u novu kvalitetu kada govorimo o našim posjetiteljima. Utvrdili smo plan investicija od dva i pol milijuna kuna, a prvih pola milijuna kuna će se utrošiti već do 23. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma. Mi želimo jednu novu kvalitetu i želimo da i dalje budemo vodeći sajam u Hrvatskoj i ovoj regiji. Da bi to i postigli i posjetitelji i izlagači moraju biti zadovoljni, istaknuo je župan Bajs prilikom obilaska sajma.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a