• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Lipanj
11

DVADESETI MEĐUŽUPANIJSKI SUSRET UMIROVLJENIKA ODRŽAVA SE U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Umirovljenici četiri županije sjeverozapadne Hrvatske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, 12. lipnja ove godine u Bjelovaru će se okupiti na natjecanju u streljaštvu, kuglanju, šahu i pikadu.

Najavili su to na konferenciji za medije župan Damir Bajs, te članovi Organizacijskog odbora predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije Ivan Prekrat, tajnica Matice Ana Urbanek i Damir Amižić.
Župan Bajs izrazio je zadovoljstvo što je Bjelovarsko-bilogorska županija domaćin upravo dvadesetih, tradicionalnih susreta umirovljenika. Izrazio je nadu da ćemo ispuniti sva očekivanja, da ćemo biti dobri domaćini, ali i da će naši umirovljenici biti uspješni natjecatelji i osvojiti koju zlatnu medalju.
Županu Bajsu posebno je  drago što će otvoriti Međužupanijski susret umirovljenika, jer sve je to u okviru nove politike, sadašnje županijske uprave sa županom Bajsom na čelu, koja umirovljenicima daje važnost kakvu zaslužuju. Prema riječima župana Bajsa, Županija će i ovu aktivnost umirovljenika pratiti financijski, ali i na svaki drugi način.
Predsjednik županijske Matice umirovljenika Ivan Prekrat ovom je prilikom istaknuo da su umirovljenici vrlo aktivni, i na sportskom i na kulturnom  polju, unatoč malim mirovinama i problemima s kojima se mnogi od njih nose. Izrazio je veliko zadovoljstvo odnosom novog vodstva Županije prema umirovljenicima, jer zbog nesuradnje bivšeg saziva Županije, prije četiri godine nisu mogli biti domaćini kolegama iz ostalih županija.
Što se tiče domaćih sudionika, najveća su očekivanja od natjecateljica u pikadu, za kojega su uspjeli organizirati izlučna natjecanja i boje Županije branite će najbolje natjecateljice. U ostalim kategorijama natjecanja to nisu mogli učiniti, jer za to nemaju dovoljno sredstava, no prema riječima člana Organizacijskog odbora Damira Amidžića pripremali su se i natjecatelji u streljaštvu i oni u kuglanju. Posebno su zahvalni Kuglačkom i Streličarskom klubu u Bjelovaru koji su im omogućili besplatno korištenje prostora za pripreme.
tajnica Matice umirovljenika Ana Urbanek najavila je dolazak gotovo dvije stotine uzvanika, te upoznala sve s programom Susreta koji će se u četvrtak, 12. lipnja održati u prostoru „Šljukin Gona“.  

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a