• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
6

EUROPSKI TJEDAN ZAPOČEO INFORMATIVNO EDUKACIJSKOM RADIONICOM ZA KORISNIKE SVIH SEKTORA DJELATNOSTI

U Velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije održana je radionica u okviru provedbe Europskog tjedna na temu „Lokalni razvoj uz pomoć EU fondova“.

Župan Damir Bajs u svom pozdravnom govoru izrazio je zadovoljstvo odazivom na radionicu te istaknuo kako ga veseli što postoji interes za apliciranje projekata prema Europskoj uniji. U sklopu Europskom tjedna u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji organiziraju se radionice s ciljem upoznavanja građana s Europskom unijom i prednostima sada kada smo članica.
„Što se tiče natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i poljoprivrede, naša županija predala je tri do četiri puta više zahtjeva nego što je predviđeno odobrenje za naš kraj“ – istaknuo je župan te rekao kako to samo pokazuje da imamo ljude koji znaju napraviti programe.
Informativno edukacijske radionice na temu „Europski strukturni i investicijski (ESI) fondovi za razvoj Republike Hrvatske 2014-2020“, a u sklopu teme Europskog tjedna „Lokalni razvoj uz pomoć EU fondova“, održala je Bojana Markotić Krstinić, tajnica Leader mreže Hrvatske i predsjednica Regionalnog europskog edukacijskog centra. Prije početka radionice istaknula je da na fondovima može proći samo dobra vizija, dobra ideja, te da projekti moraju biti uklopljeni u opće ciljeve Europske unije. Također je istaknula da su razvojni projekti iz svih aspekata na raspolaganju i da Hrvatska na raspolaganju ima preko deset milijardi eura.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a