• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
9

Hodočašće vjernika Bjelovarsko-križevačke biskupije u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke

Tradicionalno hodočašće vjernika Bjelovarsko-križevačke biskupije u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održano je 9. svibnja. 2015. godine. Pobožnost križnog puta hodočasnika započela je ispred kipa sv. Ivana Pavla II.

Euharistijsko slavlje koje je započelo u 11 sati koje je predvodio bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslav Huzjak, upriličeno je na prostoru crkve Blaženog Alojzija Stepinca na otvorenom, gdje su u povorci među okupljenim vjernicima bili i članovi KUU „Ivan Vitez Trnski“ iz Nove Rače i KUD „Veliko Trojstvo“iz Velikog Trojstvo koje je pratila i  voditeljica odsjeka za kulturu i udruge u kulturi i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije ŽanaVukoja, liturgijskim pjevanjem ravnao je združeni zbor pjevača iz župa biskupije. Među okupljenima vjernicima iz Bjelovarsko- križevačke županije bili su redovnici i redovnice, predstavnici vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije te puhački orkestar.
„Bog nas je stvorio kako bismo živjeli od njegove riječi koja proizlazi iz osobnog odnosa s njime. Jer Božja je riječ živa i djelotvorna, ona unosi toplinu u naša srca, ona želi učiniti naša srca prema svome srcu, prema Srcu Marijinu. Marija kao prva vjernica pokazuje nam kolika je zauzetost Božja za nas“ rekao je biskup.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a