• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Listopad
1

IZASLANSTVO BBŽ POSJETILO VARAŽDINSKU ŽUPANIJU

Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije predvođeno županom Damirom Bajsom boravilo je u radnom posjetu Varaždinskoj županiji. Tom prilikom domaćini su predstavnike Bjelovarsko-bilogorske županije podrobnije upoznali s načinom funkcioniranja njihova modela Centra izvrsnosti, kao i modela po kojemu se u Varaždinskoj županiji provode projekti Javno privatnog partnerstva.

Da Varaždinci imaju što reći po pitanju načina rada Centra izvrsnosti dokazuju njihova dugogodišnja iskustva u provođenju tog projekta. Naime, Centar izvrsnosti u Varaždinskoj županiji započeo je s radom prije dvanaest godina i u sklopu njega trenutno 108 mentora  radi sa 740 učenika i to u deset programa. Trud  i rad se isplatio, jer učenici iz Varaždinske županije  posljednjih godina postižu iznimne rezultate na županijskim, državnim, ali i svjetskim natjecanjima. Tim stopama želi ići i Bjelovarsko-bilogorska županija koja se upustila u projekt Centra izvrsnosti, a za početak krenuti će se s Centrom izvrsnosti iz matematike.

Za nas je ključno da se kroz rad s talentiranim učenicima, kroz investiciju u učenike i profesore zapravo može doći do izvrsnosti i da je to mjerljivo. Varaždinska županija je posljednjih godina skočila na ljestvici hrvatskih Županija po znanju i to je ono što mi želimo napraviti, istaknuo je župan Bajs u Varaždinu.


Uz Centar izvrsnosti izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije zanimao je i način provođenja JPP-a u Varaždinskoj županiji. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija je u projektu Javno privatnog partnerstva vrijednog više od 160 milijuna kuna, putem kojeg će se znatno podići standard školstva. Bjelovarsko-bilogorska županija, treća je Županija u Hrvatskoj koja je aplicirala  projekt Javno privatnog partnerstva i uskoro od ministarstva znanosti i obrazovanja  uskoro očekuje potvrdu konačnog projekta.

Također, čelnici Varaždinske županije izrazili su želju dolaska u Bjelovarsko-bilogorsku županiju kako bi se upoznali s načinom funkcioniranja programa Pomoć u kući. Naime, nakon što je država drastično smanjila broj korisnika koji imaju pravo na primanje pomoći putem spomenutog programa, starima i nemoćnima u pomoć je uskočila  Bjelovarsko-bilogorska županija.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a