• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Siječanj
29

Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije u Europskom parlamentu u Bruxellesu

Delegacija Bjelovarsko bilogorske županije na čelu sa zamjenicom župana Đurđicom Ištef Benšić bila je u radnom posjetu Europskom parlamentu i Uredu hrvatskih regija u Bruxellesu. Tom prilikom voditeljica Ureda hrvatskih regija Zvonka Gverić upoznala je delegaciju sa radom Ureda i mogućnostima za suradnju i podršku vezano uz Fondove EU, nalaženje partnera za projekte u EU, informiranje i drugo.

27. 1. održan je sastanak s članom Europskog parlamenta iz Hrvatske, Jozom Radošem u Europskom parlamentu. Nakon toga delegacija BBŽ sudjelovala je na okruglom stolu na temu: „Lokalna i regionalna podrška pravednoj trgovini: poveznica sa trgovinskom agendom EU (Local and Regional support to Fair Trade: links with the EU trade agenda)“,  koji je organizirao Europski ured grada Gothenbourga (City of Gothenbourg European Office).

28. 1. delegacija BBŽ sudjelovala je na završnoj konferenciji Mreže socijalnog poduzetništva (Social Entrepreneurship Network – SEN) te na konferenciji „Civilno društvo u istraživanju i inovacijama (Civil Society in Research and Innovation)“.

29.1.  delegacija BBŽ sudjelovala je na konferenciji: “Garancija za mlade: Od regionalne do lokalne implementacije (Youth Guarantee: From regional to local implementation)“. Konferenciju je organizirala European Association of Regional and Local Authorities for Lifelong Learning, a održana je u Predstavništvu delegacije Baskijske vlade  u Europskoj Uniji.
Održan je i sastanak s Jaroslawom Sucheckom, voditeljicom poljskog ureda Lubuskie regije na temu iskustava u korištenju ESF-a u Lubuskie regiji i tom je prilikom izražena obostrana želja za suradnjom na nekom od budućih projekata.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a