• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Lipanj
1

Izaslanstvo županije u Grubišnom Polju

Razlog posjeta Grubišnome Polju bilo je potpisivanje dva ugovora o sufinanciranju, a potpisali su ih župan Miroslav Čačija i gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Tako će županija nastaviti sufinanciranje dva programa "Dnevni boravak" i "Pomoć u kući starijima osobama". Prema riječima župana Čačije Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske skrbi RH u okviru programa „Pomoć u kući“ sufinancira 200 korisnika, a njih je 260. Dodati tomu treba još 60-tak korisnika programa “Dnevnog boravka“ i riječ je o dodatnih 270 tisuća kuna iz županijskoga proračuna. Razgovaralo se o ostalim projektima Grubišnoga Polja, među kojima su Centar za kulturu i informiranje, Crkvi Svetog Josipa  i trafostanica u industrijskoj zoni za koje bi trebalo oko 650 tisuća kuna. U ovom trenutku,Županija je u mogućnosti osigurati samo polovicu toga iznosa.

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh istaknuo je da je jedan od važnih projekata grada izgradnja industrijske zone na kojoj su završeni radovi asfaltiranja, a nakon toga slijedi tehnički pregled i raspisivanje javnog poziva za poduzetnike. Grubišno Polje uključilo  se u projekt kreditiranja poduzetništva u 2011. Godini kojega je Županija potpisala ovih dana pa će tako svim novim poduzetnicima subvencionirati dio kamate traženog kredita.

Prema riječima gradonačelnika, važna je izgradnja trafostanice u sklopu poslovne zone, koju je trebala sufinancirati elektra, ali nažalost zbog gospodarske krize oni su odustali i tako ostaje na nama da iz vlastitih sredstava izgradimo trafostanicu čija je vrijednost 350 tisuća kuna. Kako grad nema izvornih sredstava dovoljno, zatražili smo pomoć od županije, istaknuo je gradonačelnik te dodao da će zajedničkim snagama projekti biti završeni. 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a