• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Svibanj
10

IZLOŽBA DJEČJIH LIKOVNIH RADOVA I BROŠURA U SKLOPU OBILJEŽAVANJA EUROPSKOG TJEDNA

Bjelovarsko – bilogorska županija u suradnji s predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama i ove godine JE provela Likovni natječaj, a najbolje ocijenjeni radovi objavljeni su u dvojezičnoj edukativnoj brošuri koja se već nekoliko godina za redom izdaje u sklopu Europskog tjedna. Ove je godina tema leptir kao ugrožena vrsta, a naziv brošure je „Neka nitko ne dira Plavog leptira“.

Izložbu likovnih radova prijavljenih na natječaj u Gradskom muzeju u Bjelovaru otvorio je župan Miroslav Čačija. Škole i vrtići prijavili su 662 rada, a za edukativnu ekološku brošuru, koja je predstavljena na otvorenju izložbe, Povjerenstvo je odabralo tridesetak najboljih.
Povjerenstvo za odabir najboljih dječjih radova za ilustraciju brošure „Neka nitko ne dira Plavoga leptira“, kao najbolji rad odabrao je rad Luke Živodera iz 3. razreda O.Š. Veliko Trojstvo. Za nagradu, Luka je dobio ljetovanje u Dječjoj koloniji u Tkonu.

Utješne nagrade, ruksaci s likovnim probirom i knjigom, dobili su Ivana Sabadžija, iz 7.b razreda O.Š. Velika Pisanica, Martina Žunac, iz 7. razreda V O.Š. Bjelovar i Karlo Krejča, iz Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca.
 

BBŽ BBŽ

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a