• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Kolovoz
25

JOŠ JEDNA USPJEŠNA SEZONA NA VELIKOGRĐEVAČKIM BAZENIMA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima u pratnji domaćina danas, 25. kolovoza, obišao je velikogrđevačke bazene, najveću investiciju na području županije čija je izgradnja financirana sredstvima Europske unije.

Projekt kojeg je zajednički osmislila, kandidirala i u konačnici povukla europska sredstva u partnerskom odnosu Županije, Općine i Regionalne razvojne agencije pažnjom dobrog domaćina drugu sezonu od otvorenja bilježi dobre poslovne rezultate.

Pred kraj kupališne sezone ove godine slobodno se može reći kako bazeni uspješno posluju što potkrepljuju i brojke. Naime, do 20. kolovoza velikogrđevačke bazene posjetilo je 19 618 posjetitelja, a prihodi poslovanja dostižu brojku od 280 tisuća kuna.

Prihodi su već sada nadmašili za desetak tisuća kuna lanjske ukupne prihode bazena na kraju sezone, a kupališna sezona ove godine potrajat će do polovine rujna, stoga je za očekivati kako će brojke biti i daleko bolje. Samim time može se zaključiti kako bazeni u Velikom Grđevcu bilježe trend rasta, i što je najvažnije, ostvaruju dobit.

Posjetiteljima se uz kupanje na bazenima nude i dodatni sadržaji poput sportskih aktivnosti, noćnog kupanja, a tijekom sezone organizirani su i turniri odbojke, škola plivanja i zabavni sadržaji.

Na taj način ukupni Sportsko-rekreacijski centar s bazenima u Velikom Grđevcu pokazao se dobrom investicijom, na koju se nadovezuje ozbiljan i odgovoran rad kako bi nakon njegove izgradnje bazen uspješno poslovao, ostvarivao dobit i u konačnici bio još jedna turistička destinacija našega kraja.

„Ova sezona nam ide odlično i nama je najvažnije da svi posjetitelji odlaze zadovoljni i vrate se ponovno. Do kraja sezone imamo još mjesec dana i nadam se da ćemo ovo zadovoljstvo nastaviti i dalje, te ćemo do kraja sezone održavati kvalitetu usluge. Cilj nam je proširiti ponudu, posebno za djecu koja posjećuju ove bazene. Uvest ćemo veći zabavni dio za djecu, poput tobogana kako bi djeca, ali i roditelji bili još zadovoljniji.“, rekao je načelnik Općine Veliki Grđevac, Marijan Dautanac.

„Izuzetno smo zadovoljni s ovom sezonom i nadam se da su nam kupači zadovoljni. Zasada nismo imali primjedbi i sretni smo što su nas ljudi prepoznali i što dolaze ovdje. Nadamo se lijepom vremenu do kraja sezone i očekujemo još gostiju i novih sadržaja.“, izjavio je ravnatelj KC Mato Lovrak Marko Vodopija.

„Mi smo zadovoljni što smo ovaj projekt uspješno izveli do kraja. Međutim to je dio ukupnosti projekta jer htjeli smo ostvariti temeljni cilj, a to je pružanje usluga kupačima. Bitno je i to da bazeni posluju pozitivno te da broj posjetitelja i prihoda raste. Temeljem toga možemo planirati proširenje sadržaja. Želimo da Veliki Grđevac postane turistički zanimljivo mjesto, ne samo našoj županiji, već ljudima i iz drugih županija. Dokazali smo da bazeni koji rade ljeti, mogu poslovati pozitivno. Mi ćemo se truditi da iduće godine proširimo ponudu ne samo na bazenima, nego i kroz aktivnosti same ustanove KC Mato Lovrak i Kukavice.“, rekao je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a