• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Ožujak
22

Matea Gredelj iz Čazme pobjednica je ovogodišnjeg Školskog laboratorija

Učenica 3.r opće gimnazije Matea Gredelj iz Čazme pobjednica je ovogodišnjeg Školskog laboratorija.

Na prijedlog  profesorice Željke Bjelanović Dijanić ,njene mentorice i prof. matematike prijavila se na natjecanje Školski laboratorij koji zapravo potječe iz europskog natjecanja Fame Lab, a to je  natjecanje u izlaganju znanstvenih tema s ciljem popularizacije znanosti. Zadatak sudionika je bio da pripreme znanstvenu temu iz srednjoškolskog gradiva prirodnih predmeta i prezentiraju ju u 3 minute te pošalju video snimku. Matea je prezentirala temu "Zašto se s nulom ne dijeli?" A od 30 prijavljenih radova Matein je bio jedini iz cijele naše županije, ušla je u krug od 12 finalista koji su 21.3. u Zagrebu na završnoj svečanosti pred kamerama, žirijem i publikom morali uživo ponoviti svoju prezentaciju. I od svih finalista Matea Gredelj  je osvojila 1. mjesto.
Predsjednik žirija dr. sc. Nenad Judaš  prilikom objave rezultata rekao je da je sada napokon shvatio zašto se nulom ne dijeli iako se već dugo služi matematikom kao alatom u svojoj znanosti kemiji. Za nagradu je dobila tablet računalo Lenovo.
Matea je svestrana i nije joj ovo jedini uspjeh ove godine:
- na međunarodnom natjecanju Genius Logicus osvojila 1. mjesto u Hrvatskoj, 11. po međunarodnom rangu (u kategoriji Mlađi studenti), ljestvica na: http://www.geniuslogicus.eu/hr/sutaze-pre-skoly/1321/2934/A/
- poziv na državno natjecanje iz matematike u B kategoriji (županijski
prvak) koje će se od 25.-27.4. održati u Poreču
- sudjelovala na finalnom natjecanju Hrvatskog interdisciplinarnog društva Opisujemo sustave
- županijska natjecanja - logika, Lidrano.

 

BBŽ

 

BBŽ

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a