• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Svibanj
12

MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima povodom Međunarodnog dana sestrinstva primio je prim. mr. Maju Grbu Bujević ravnateljicu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Damira Važanića pomoćnika ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Sendi Slamek ispred Zavoda za hitnu medicinu BBŽ, Ljerku Bertić pomoćnicu ravnatelja Doma zdravlja BBŽ, Hrvoja Pokosa pomoćnika ravnatelja za sestrinstvo OB Bjelovar i predsjednika Upravnog odbora Hrvatske udruge medicinskih sestara, Želimira Bertića specijalista javnog zdravstva, Sašu Haluseka predsjednika Hrvatske udruge medicinskih sestara – Podružnice Bjelovar, te Gordanu Kesić Valpotić pomoćnica ravnatelja OB Bjelovar.

Međunarodni dan sestrinstva medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju 12. svibnja, u spomen na rođenje Florence Nightingele – začetnice modernog sestrinstva. Svijet sestrinstva obiluje izazovima i otvoren je za sve koji žele sudjelovati u izgrađivanju spoznaja o najplemenitijoj profesiji u svijetu. U zdravstvenom sustavu sestrinstvo je neizostavna karika u lancu učinkovite zdravstvene zaštite. Upravo Međunarodni dan sestrinstva je prilika da se zahvalimo svim medicinskim sestrama i tehničarima na brizi za bolesne i zaštiti zdravih ljudi.

Meni je zadovoljstvo da vas mogu tradicionalno pozdraviti na Međunarodni dan sestrinstva. Znamo da je to dan rođenja Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva. Reći ću da time počinje jedna moderna skrb o bolesnicima. Reći ću da sada u 21. stoljeću ništa se zapravo ne razlikuje. Tehnika je napredovala, medicina je napredovala, znanja su neka nova, ali ono što bi rekao kada govorimo o zdravstvu je da medicinske sestre i medicinski tehničari su nezaobilazni dio ukupnosti skrbi o pacijentu. Kada razgovaramo s našim sugrađanima, a svi ćemo mi biti prije ili kasnije pacijenti, jer takav je život, oni uvijek govore dobro o doktorima, ali govore zapravo dobro i o medicinskim sestrama i tehničarima koji su i više uz njih temeljem prirode svoga posla, istaknuo je župan Bajs i još jednom čestitao okupljenima, ali i svim medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan Međunarodni dan sestrinstva.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a