• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Svibanj
13

MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

U povodu Međunarodnog dana sestrinstva, koji se u cijelom svijetu obilježava 12. svibnja, na rođendan osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale, Županija tradicionalno organizira prijam za predstavnice i predstavnike medicinskih sestara i tehničara.

Župan Miroslav Čačija sa svojim suradnicama pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Veselom Trnski i stručnom suradnicom za zdravstvo MihaleomPotak,primio je predsjednika Podružnice Bjelovara Hrvatske udruge medicinskih sestara Sašu Haluseka, predsjednika bjelovarske Podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara i tehničara Maria Gazića, pomoćnicu ravnatelja Doma zdravlja BBŽ za sestrinstvo Ljerku Bertić, v.d. pomoćnika ravnatelja Opće bolnice Bjelovar Hrvoja Pokosa i glavnu sestru Zavoda za hitnu medicinu BBŽ Sendi Slamek.
Razgovaralo će se o aktualnoj problematici te struke i položaju medicinskih sestara i tehničara u zdravstvenom sustav. Na području Županije medicinske sestre i tehničari počeli su primjenom standardiziranih postupaka, usklađenih s Europskom unijom. Prema njima svugdje u Hrvatskoj, za svako postupanje ili zahvat znat će se tko ga izvodi, kada, koliko je vremena za to potrebni i koliko će materijala biti potrošeno. Put je to ka unaprjeđenju kvalitete usluga, apokazat će to gdje su stvarni nedostaci i koliko uopće sestara i medicinskih tehničara nedostaje. Ovom je prilikom naglašena potreba rada većeg preventivnog rada, u čemu prednjači Dom zdravlja, gdje 24 sestre prvostupnice, svakodnevno educiraju stanovnike o vlastitom utjecaju na zdravlje. Prema najavama, koje su se čule na prijamu, Opća bolnica će kroz dvije godine, zadovoljiti uvjet o broju sestara prvostupnica. Sada ih je 48, a potrebno ih je devedesetak.

 

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a