• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
29

MINISTAR NAKIĆ U RADNOM POSJETU BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI NA POZIV ŽUPANA BAJSA

Ministar zdravlja Dario Nakića, na poziv župana Damira Bajsa, posjetio je Bjelovarsko-bilogorsku županiju te tom prilikom održao radni sastanak s ravnateljima zdravstvenih ustanova, koji su ga upoznali sa stanjem u zdravstvu naše županije.

Imali smo radni sastanak s ravnateljima zdravstvenih ustanova, ali naglasak dolaska ministra je na mogućnosti gradnje nove zgrade bolnice. Ovog trenutka znamo da će 1.9. biti raspisan natječaj na koji će se javiti Opća bolnica Bjelovar i to 50 milijuna kuna za dnevne bolnice i 20 milijuna kuna za OHBP. Mi smo s Ministarstvom bili u kontaktu i dogovorili smo izmjene građevne dozvole u okviru postojeće dozvole. Tako će se projektna vrijednost smanjiti sa 160 milijuna kuna na 130 milijuna, jer dio ukupnosti ostaje kako je bio, a dio će se raditi kasnije. Sa tako zatvorenim natječajem mislim da nema razloga da se do kraja godine ne napravi ono što je potrebno kako bismo se javili na natječaj i uspjeli u njemu, a ne samo da imamo građevnu dozvolu sada, već imamo i tender koji nam omogućava brzo raspisivanje natječaja, rekao je župan Bajs te dodao. Ministar je donio promjene vezane uz hitnu medicinsku pomoć. Dobili smo novi tim u Grubišnom Polju i sada su nam svi gradovi pokriveni s doktorima što je ključno za naše građane i njihovo zdravlja, čime smo mi veoma zadovoljni. Ministra smo upoznali i s drugim stvarima u zdravstvu, dani su neki prijedlozi, a istaknut ću posebno ugovore s HZZO-om, a neke stvari je ministar i prihvatio. Stoga mogu reći da je sastanak bio koristan i dobar.

Nakon sastanka s ravnateljima zdravstvenih ustanova, ministar Nakić obišao je Opću bolnicu Bjelovar, točnije Odjel urologije, Hitni prijem i zgradu Uprave, te se uvjerio kako je bolnici potrebna obnova. Ipak, Opća bolnica Bjelovar može se pohvaliti zadovoljnim pacijentima koji dolaze i iz drugih županija.

Došli smo ovdje u Opću bolnicu i uvidjeli da je potrebna značajna investicija u ustanovu. Sada ćemo na realan način osigurati financijska sredstva. Mi smo započeli razgovore, najprije su mi se obratili saborski zastupnici, a odmah zatim i župan kako bismo vidjeli kako riješiti problem izgradnje bolnice. Problem možemo riješiti kroz fondove EU i to za ujedinjene hitne bolničke prijeme u iznosu od 20 milijuna kuna, te kroz dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u iznosu od 50 milijuna kuna i sa 15% domaćih sredstava, čime ćemo osigurat 80 milijuna kuna što će biti značajan iskorak za bolnicu. Mi očekujemo da će ta ulaganja omogućiti stvaranje dobrih uvjeta liječnicima, pošto imamo problem odlaska liječnika, a najveću korist od toga će ipak imati ljudi koji žive u Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorskoj, ali i okolnim županijama, izjavio je ministar Nakić.

Tijekom posjete ministra Nakića dotaknula se tema i upravljanja u Općoj bolnici Bjelovar.

Sanacijski upravitelj dao je svoj mandat na upravljanje, a Upravno vijeće će sada provesti sve potrebne aktivnosti i očekujemo da ćemo ubrzo dobiti novu upravu bolnice, zaključio je župan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a