• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Lipanj
3

MLADI BJELOVARA ORGANIZIRAJU KONCERT ZA POMOĆ  POPLAVLJENOJ SLAVONIJI

U petak, 6. Lipnja u 20 sati u školsko-športskoj dvorani grada Bjelovara održat će se humanitarni koncert pod nazivom „Mladi Bjelovara za Slavoniju“. Na konferenciji za medije predstavnici organizatora i pokrovitelja pozvali su građane da se odazovu u što većem broju, a ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu kupiti već sada u prostorijama UHDDR-a u Bjelovaru, te u nekoliko bjelovarskih kafića.

Ovaj je koncert ideja mladih Ekonomske i birotehničke škole i Gimnazije Bjelovar, koji su se za podršku obratili Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Pokroviteljstvo koncerta „Mladi Bjelovara za Slavoniju“ prihvatili su Bjelovarsko-bilogorska županija i grad Bjelovar.
Prema riječima učenice Ekonomske škole Danijele Sinković , na organizaciju koncerta potaknule su ih slike potopljene Slavonije i obitelji smještene u športske dvorane, koje se svakodnevno vrte na televizijskim programima. „Željeli smo da svi vide da nam je stalo i da možemo pomoći Hrvatskoj. Obratili smo se UHDDR-u jer smo shvatili da su nam bili najbliži i da su oni ti koji žele Slavoniji povratiti sjaj“, rekla je Danijela u ime mladih koji su organizirali koncert. A program koncerta u sklopu kojega će nastupiti mali i veliki zbor Dječjeg vrtića Bjelovar, nekoliko bjelovarskih glazbenih skupina mladih, ali i legenda Slavonije Kićo Slabinac s tamburašima, namijenjen je svim uzrastima. 
Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i ovom je prilikom iskazao zadovoljstvo  što smo kao društvo pokazali zrelost i odgovornost. I to nisu učinili samo odrasli, već i mladi koji iskazali veliku solidarnost. Humanitarni koncert „Mladi Bjelovara za Slavoniju“ jedna od najboljih primjera. Župan Bajs pohvalio je inicijativu mladih i rekao da će Županija  novčano poduprijeti onaj dio u organizaciji koncerta koji se mora platiti. Na entuzijazmu, mladima je zahvalio na konferenciji za medije i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec,  te rekao da nisu imali dvojbi hoće li se odazvati mladima i uključiti se u ovu humanitarnu akciju. Gradonačelnik Korušec vjeruje da će koncert okupiti velik broj ljudi, a grad je osigurao da dvorana bude besplatna i pripremljena.

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a