• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Lipanj
17

MLADI BJELOVARA ZA SLAVONIJU“  HUMANITARNIM KONCERTOM SAKUPILI DVADESET TISUĆA KUNA

Na inicijativu Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar i Gimnazije Bjelovar Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije i Podružnice Bjelovar Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata organizirali su humanitarni koncert „Mladi Bjelovara za Slavoniju“. Organizaciju koncerta su podržali i uključili se Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar.

Prema riječima učenice Ekonomske škole Danijele Sinković , na organizaciju koncerta potaknule su ih slike potopljene Slavonije i obitelji smještene u športske dvorane, koje se svakodnevno vrte na televizijskim programima. „Željeli smo da svi vide da nam je stalo i da možemo pomoći Hrvatskoj.“
U tome su i uspjeli, i Danijela Sinković i Lora Krčmar nisu krile zadovoljstvo uspjehom koncerta. Sakupljeno je 20 tisuća kuna, koji su uplaćeni na račun Hrvatskog crvenog križa, izvijestio je na konferenciji za medije predsjednik Podružnice Bjelovar  UHDDR-a Stipan Sabljić. Oko 13 tisuća zarađeno je prodajom ulaznica za koncert, dok je ostatak doniralo nekoliko tvrtki.  Mladi su zadovoljni odazivom, a pokazali su da se sve može kad se hoće.
Župan Damir Bajs je izrazio zadovoljstvo što je akcija mladih i branitelja uspjela, i što su mladi naše Županije pokazali solidarnost i suosjećanje s  unesrećenim stanovnicima Hrvatske. „Ovo je najveća prirodna katastrofa koja je pogodila Hrvatsku u njezinoj novijoj povijesti, a ujedinila je sve institucija gospodarstvo, cijelu zajednicu, građane, a starijima su se, kao u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji priključili najmlađi.“ – rekao je župan Bajs.
Tako su svoj doprinos  nastupom  na koncertu „Mladi Bjelovara za Slavoniju“ dali vrtićarci Bjelovara, te bendovi mladih.  Nastupili su u tamburaši, te glazbena legenda Kićo Slabinac, tako da  se na koncert održan u bjelovarskoj športsko-športskoj dvorani odazvala publika svih uzrasta. 

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a