• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Rujan
23

Nastavlja se stručna izrada vizije turističkog razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije


Župan Miroslav Čačija, direktor Turističke zajednice BBŽ Antun Turčić i u ime zagrebačkog Instituta za turizam, dr. sc. Renata Tomljenović i dr.sc. Ivo Kunst,
potpisali su Ugovor o izradi projekta „Identifikacija ključnih projekata za implementaciju vizije turističkog razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije.
            Riječ je o projektu kojim će struka identificirati nositelje ukupnog razvoja turizma Županije, na temelju preporuka SWOT analize Turističkog master plana Bjelovarsko-bilogorske županije.
            U želji da poveća ekonomske učinke turizma, odnosno stvori  pretpostavke njegove dugoročne tržišne održivosti, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i Županija sve će razvojne projekte turizma temeljiti na Turističkom master planu. Izradio ga je Institut za turizam iz Zagreba s kojima se nastavlja suradnja.

            Polazeći od raspoložive resursno-atrakcijske osnove i relevantnih tržišnih trendova na globalnom turističkom tržištu, uvažavajući pritom potencijalna razvojna ograničenja Županije, povezana ponajviše s nedostatkom kapitalne i/ili komunalne infrastrukture i potrebom dugoročno učinkovite zaštite okoliša, Turistički master plan ključni je strateški dokument učinkovitog upravljanja turističkim razvitkom Bjelovarsko-bilogorske županije u razdoblju do 2020. godine. 

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a