• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija
Uvodna riječ

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Ožujak
24

NOVE UPUTE VEZANE UZ RAD IZDVOJENIH AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA BBŽ VEZANIH UZ KORONAVIRUS

Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije temeljem naputka Stožera civilne zaštite RH, Ministarstva zdravstva i Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije ima organiziran rad u izdvojenim ambulantama Doma zdravlja koje su namijenjene isključivo za pacijente pod sumnjom da su zaraženi koronavirusom.

Ambulante rade 24 sata i to na lokacijama:

Alojzije Stepinaca 20 Bjelovar – broj ambulante je 099 31 31 113
Petra Preradovića 7 Daruvar – broj ambulante je 099 31 31 112

U ambulantama 24 sata na dan rade doktori opće medicine u timu sa svojim sestrama/tehničarima. Pacijenti koji sumnjaju da boluju od koronavirusa javljaju se PRVENSTVENO TELEFONSKI na navedene brojeve mobitela.

Liječnik će tada uzeti iscrpnu epidemiološku anamnezu. Nakon uzimanja iste ukoliko liječnik procijeni da bi pacijent mogao bolovati od koronavirusa liječnik opće medicine dogovara pregled kod dežurnog infektologa Opće bolnice Bjelovar. Nakon toga slijedi procedura dolaska pacijenta u Opću bolnicu Bjelovar kako bi se mogao podvrgnuti testiranju.

Molimo građane da se striktno pridržavaju ovih uputa kao i svih uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, jer najbolja zaštita je poštivanje mjera prevencije.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a