• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Ožujak
4

Obilježen Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj

U Bjelovaru održana je središnja svečanost obilježavanja Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Tom prigodom u Domu kulture u Bjelovaru održana je svečana sjednica, na kojoj su pripadnicima sustava zaštite i spašavanja uručene "Godišnje nagrade i priznanja za posebne zasluge u razvoju sustava"

Sjednici su nazočili ministar unutarnjih poslova RH Ranko Ostojić, izaslanik načelnika GS OSRH komodor Tihomir Herceg, pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak, pomoćnik ministra za inspekcijske poslove u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode Goran Heffer, župan Bjelovarsko – bilogorske županije Miroslav Čačija i brojni ugledni gosti i uzvanici.
Na sjednici su uručene "Godišnje nagrade i priznanja za posebne zasluge u razvoju sustava" za 2012. godinu. Nagrade su dobili:
- Veleučilište Velika Gorica
- DVD San Marino
- Željko Grubišić, ravnatelj Društva Crvenog križa grada  Solina i Splitsko–dalmatinske županije

Za posebne zasluge i doprinos razvoju sustava zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić uručio je 9 zahvalnica, koje su primili:
- Stožer zaštite i spašavanja Osječko – baranjske županije
- Dobrovoljno vatrogasno društvo Otočac
- Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara
- Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Cestica
- Milenko Biškup, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Cestica
- Ronilački klub Sisak
- Gradsko društvo Crvenog križa Krapina
- Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko – bilogorske županije
- Hrvatski radio - radio postaja Dubrovnik

U zgradi Gimnazije Bjelovar održana je pokazna vježba "Naša sigurnost na djelu", uz prikaz rada operativnih snaga zaštite i spašavanja. Vježbom je prikazana evakuacija učenika, učitelja, zaposlenika, posjetitelja i drugih osoba koje su se zatekle u prostorijama Gimnazije, a do koje je došlo zbog požara koji je nastao u knjižnici i počeo se širiti školom. Vježbom je provjeren Plan evakuacije i spašavanja Gimnazije Bjelovar, a osim osposobljenosti djelatnika za postupanje u slučaju izvanrednih situacija i valjanosti predviđenih pravaca evakuacije, promatrala se i brzina intervencije žurnih službi, te potreba mijenjanja Plana evakuacije kako bi postao još operativniji.

Uoči svečane sjednice, u 9 sati, pred središnjim križem na gradskom groblju „Borik“, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, pripadnike civilne zaštite i vatrogastva te sve preminule osobe u akcijama zaštite i spašavanja.
Tijekom dana, na Trgu Eugena Kvaternika, gosti su mogli razgledati izložbu opreme i sredstava koja se koriste u sustavu zaštite i spašavanja.

(www.dusz.hr)

 

BBŽ BBŽ

BBŽ BBŽ

BBŽ BBŽ

BBŽ BBŽ

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a