• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
4

OBILJEŽEN DAN GRADA GRUBIŠNOG POLJA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je na obilježavanju Dana Grada Grubišnog Polja koji se održava u spomen na završetak prve oslobodilačke operacije u Domovinskom ratu, Otkos 10, kojom je oslobođeno područje grada Grubišnog Polja.

Svečana sjednica Gradskog vijeća bila je prilika da se predstavi rad vijeća u proteklom razdoblju, ali i gradski projekti koji za cilj imaju povećanje kvalitete života stanovnika Grubišnog Polja.

U ovih nekoliko godina napravili smo vrlo jasnu dugoročnu, četverogodišnju ili petogodišnju strategiju gospodarskog razvoja. Prirodni resursi jedini su način napretka ove zajednice pretočeni u dodanu vrijednost. To je naš plan i program. Očekujemo da će projekti i programi krenuti uskoro i pripremljeni smo za to. Unatoč svemu negativnom što nam se dogodilo u ovoj godini, uspjeli smo pokrenuti nekoliko infrastrukturnih projekata rekonstrukcija vodotornjeva, kopanje novih bunara. To je velika investicija koju provodimo u suradnji sa Županijom. Ta investicija obogaćuje i daje našem vodovodnom poduzeću da bude dominantni distributer pitke vode u našoj regiji prema Daruvaru i Garešnici. Treba spomenuti projekte, koje smo proveli uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao što su dovršenje Doma u Velikoj Barni, krovište na zgradi gradske uprave, pješačke staze i sl. Tu je i investicija opremanja reciklažnog dvorišta, počeci odvojenog sakupljanja otpada u domaćinstvima što lokalnu upravu zajedno s pročistačem čini ekološki prihvatljivom za nove investitore. Te investicije nisu evidentirane u našem proračunu i vrijedne su više od 300 milijun kuna i ostaju na našem području kao trajna vrijednost ovog grada. Želim se zahvaliti županu na potpori i na svekolikoj pomoći koju pruža našem gradu, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

I Županija i Grad su zajedno surađivali na nizu projekata. Cilj nam je pružiti standard, koji građani zaslužuju. Zajedno smo napravili više nego smo mogli. Prisjetit ću se potpore Županije, koja će i dalje uslijediti za "Pomoć u kući", program bitan za priličan dio našeg stanovništva. Pomagali smo s partnerima našim sugrađanima treće životne dobi na jedinom projektu odobrenom u bilo kojoj županiji iz europskog socijalnog fonda, a to je "Pletenica života". Također, Bjelovarsko-bilogorske vode i Grad Grubišno Polje izvrsno surađuju. Riješili smo probleme vezane uz odlaganje otpada, koje je na visokoj razini u Grubišnom Polju. Ministarstvo zdravstva odobrilo nam je promjenu mreže u zdravstvenim ustanovama. Grad Grubišno Polje je dobio tim T1. To je tim pune hitne medicinske pomoći što znači da će pet liječnika s vozilima, tehnikom i svime biti stacionirani u Grubišnom Polju. Bit ćemo jedina županija u državi, koja pokriva sve gradove s timovima hitne pomoći, koji može odmah doći i ima zamjenu u trenutku kada ode. Obnavljat će se i Dom zdravlja u Grubišnom Polju u milijunskom iznosu. Pred nama je također projekt koji me veseli, a to je Sajam sira u Grubišnom Polju, gdje je Županija tradicionalno partner Grubišnom Polju, zaključio je župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a