• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Svibanj
31

OBILJEŽEN DAN OPĆINE ŠANDROVAC

U četvrtak, 31.svibnja, u Društvenom domu u Šandrovcu obilježen je Dan općine Šandrovac, na kojemu je sudjelovala i zamjenica župana Bojana Hribljan sa suradnicima. Tom prilikom potpisan je i Sporazum o zajedničkom sufinanciranju radova na izvanrednom održavanju ceste u Šandrovcu u duljini 1250 m.

Naime, županijski pročelnik za graditeljstvo, promet, prostorno uređenje i komunalnu infrastrukturu Mladen Marušić i načelnik Općine Šandrovac Josip Dekalić, potpisali su Sporazum o zajedničkom sufinanciranju radova na izvanrednom održavanju županijske glavne ceste u Šandrovcu u duljini od 1250 m.  Vrijednost radova iznosi 963.757 kuna.  50% financirat će Općina Šandrovac, 50% Županijska uprava za ceste.

Dan Općine bila je prilika i da se rezimira sve učinjeno na tom području u proteklom periodu, ali i da se najave planovi za nadolazeće razdoblje: „Prošla godina bila je vrlo povoljna za Općine. Dobili smo puno projekata. Mi smo ovdje od Ministarstva regionalnog razvoja dobili tri projekta. To su uređenje domova u Ravnešu i Pupelici,a dobili smo i 100 000 kuna za nerazvrstanu cestu Kašljavac-Ravneš. Ova godina je bolja, što se tiče financija, zahvaljujemo Ministarstvu financija i Vladi što je jedan dio sredstava od poreza uputila prema nama tako da naš proračun ove godine je barem 20% veći nego što je bio prošle godine. Ova godina će biti godina cesta. U Šandrovcu će se napraviti gotovo 5.5 km cesta. Tu je i projekt Lasovac- Severin gdje bi spojili cestu Severin i Lasovac. Dobili smo ove godine 100 000 kuna za naš zadnji dom u Jaseniku gdje već prikupljamo ponude tako da bi sva naselja u našoj općini imala obnovljene domove“, rekao je načelnik Općine Šandrovac Josip Dekalić.

„Danas je potpisan Ugovor o sufinanciranju ceste u duljini 1250 metara, 50% sufinancira Županijska uprava za ceste, 50% Općina. Vrijednost projekta je oko milijun kuna. Vi znate da je Područna škola Šandrovac prošla na projektu za energetsku obnovu. Vrijednost projekta je milijun i 300 tisuća kuna,  mi smo ju prijavili kao osnivač, i vi ćete imati obnovljenu područnu školu. Županija je sudjelovala u obnovi vaše ambulante Doma zdravlja. Borimo se, i mi i Općine, da bi ljudi u općinama što bolje živjeli. Imate vrlo vrijednog načelnika, koji se trudi da bi život u općini bio dobar“, istaknula je u svom govoru zamjenica župana Bojana Hribljan.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a