• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Travanj
2

ODRŽAN REKORDNI MEĐUNARODNI PROLJETNI BJELOVARSKI SAJAM

Proteklog vikenda održan je 19. Međunarodni bjelovarski proljetni sajam na kojem je izlagalo rekordnih 500 izlagača i obišlo ga preko pedeset tisuća posjetitelja. Time je Proljetni sajam stao uz bok Jesenskom bjelovarskom sajmu.

Ovaj sajam održava u jednoj od najpoljoprivrednijih županija u Hrvatskoj, a to je Bjelovarsko-bilogorska županija i sada je očigledno kako se takva manifestacija može razvijati i u teškim vremenima. On nastavlja rasti i svake godine je sve veći i veći, naglasio je župan Bajs na otvorenju sajma.

Kao domaćin i u ime vlasnika sajma Bjelovarsko-bilogorske županije, župan Bajs obišao je sajam s brojnim gostima, koji su između ostalog posjetili i izložbeni prostor Županije na Proljetnom sajmu.

S ministrom poljoprivrede Davorom Romićem, koji je i otvorio Proljetni sajam, župan Bajs dogovorio je skori posjet ministra sa suradnicima Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a bit će to prilika i za susret s poljoprivrednicima koji će tako iz prve ruke imati mogućnost razgovarati s ministrom i iznijeti svoje probleme.

Bjelovarski sajam kao priliku za razgovor iskoristili su i župan Bajs i novi predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Mi smo u principu stranka koja ima tri puta više bivših članova nego sadašnjih, totalno smo devastirani i ja ću se potruditi svim silama pružiti ruku svim našim, neću reći bivšim članovima, nego članovima koji su udaljeni iz stranke da nam se vrate kako bi stavili ponovno glave skupa i kako bi originalna ideja Hrvatske seljačke stranke i braće Radić mogla živjeti i dalje, rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

S gospodinom Beljakom sam na Sajmu popričao o aktualnostima u politici, ali i o nastupu samoborskih tvrtki i poljoprivrednika na našoj  priznatoj manifestaciji, rekao je župan Bajs.

Ugostio je župan Bajs na sajmu i ministra branitelja Tomu Medevda s kojim se porazgovarao o radu braniteljskih udruga, ali i gradnji Veteranskog centra u Daruvaru. Također, izložbeni prostor Županije bio je i mjesto okupljanja saborskih zastupnika, te mnogih direktora, ravnatelja kako javnih tako i privatnih tvrtki i poduzeća.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a