• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Svibanj
8

Održan sastanak Stožera zaštite i spašavanja Bjelovarsko-bilogorske županije

U utorak 7. svibnja 2013. godine, u SRC Kukavica je održan sastanak Stožera zaštite i spašavanja BBŽ sa slijedećim dnevnim redom:

1. Upoznavanje s Programom aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2013. godini – zadaće jedinica lokalne samouprave – Plan operativne provedbe Programa aktivnosti

2. Upoznavanje s pripremnim aktivnostima za turističku sezonu 2013. godine

U radu sastanka su osim članova Stožera sudjelovali i članovi Zapovjedništva civilne zaštite BBŽ i predstavnici pravnih osoba uključenih u redovni program zaštite osoba i imovine s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.
Načelnik Stožera Krešo Jelavić, zamjenik Župana i član Stožera Marijan Radoš, pročelnik PUZS Bjelovar  su u uvodu istakli da je  Stožer, bez obzira što će sa slijedećom županijskom vladom doći do izbora novog sastava - tijelo koje mora stalno biti operativno,  odnosno mora djelovati u slučaju potrebe.
Županijski vatrogasni zapovjednik Željko Jambrek izvijestio je o pripremama protupožarne sezone tj. o aktivnostima predviđenim za ljetnu sezonu požara - smjernicama za 2013. godinu.
Izvješća o aktivnostima vezanim uz točku 1. i 2. su podnijeli i predstavnici: Hrvatskih šuma, Hrvatskih cesta, Županijskih cesta, HEP-a , Opće bolnice Bjelovar, Hitne medicinske pomoći, Centra za socijalnu skrb, PU Bjelovarsko-bilogorske, Županijskog Crvenog križa, Bjelovarskog sajma, Termalnog vodenog parka Daruvar, te Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.
Župan Miroslav Čačija je pozdravio Stožer i sve goste, konstatirao da se ne kandidira niti za jednu funkciju u izvršnoj vlasti i svima se toplo zahvalio na svemu učinjenom kako bi ovo tijelo za vrijeme njegova mandata djelovalo ispravno i u skladu sa Zakonom i na korist žiteljima  Županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a