• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
18

ODRŽAN UŽI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE BBŽ – TEMA MOGUĆNOST DOLASKA IZBJEGLICA IZ ARAPSKIH ZEMALJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održan je uži stožer Civilne zaštite županije na kojemu se preventivno raspravljalo o mogućnosti dolaska izbjeglica iz arapskih zemalja na područje naše županije. Već sada četrdesetak djelatnika policije iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske daje svoj doprinos bilo na granicama ili prihvatilištima, a u slučaju da izbjeglice odluče proći i kroz Bjelovarsko-bilogorsku županiju sve žurne službe moraju biti spremne, naglasio je župan Bajs na užem Stožer civilne zaštite.

Lijekovi i ostale medicinske potrepštine su osigurane, u Općoj bolnici Bjelovar u pripravnosti su dvije kirurške sale,  a Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u slučaju potrebe u pripravnosti ima četiri liječnika i četiri medicinske sestre oba spola. Također, Dom zdravlja osigurat će i jedno sanitetsko vozilo u slučaju potrebe prijevoza. I županijski Zavod za javno zdravstvo u pripravnosti je vezano uz mogućnost pojave egzotičnih bolesti poput malarije ili trbušnog tifusa. Na policiji je pak da izbjeglice registrira i postupa prema pravilima koje donese država.

Ukoliko izbjeglice na svom putu prema drugim zemljama u tranzitu i prođu kroz Bjelovarsko-bilogorsku županiju policija i sve žurne službe su spremne, a ukoliko se od strane države dođe odluka za smještaj izbjeglica na području Bjelovarsko-bilogorske županije, odredit će se prihvatilišta. No ta solucija za sada nije izgledna, ali ako do nje i dođe u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji poduzet će se sve mjere da izbjeglička kriza prođe bez izgreda i u skladu sa sigurnosnim pravilima zbrinjavanja izbjeglica bilo u tranzitu, bilo putem privremenog smještaja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a