• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Rujan
13

ODRŽANA BESPLATNA RADIONICA LOKALNE HRVATSKE

U organizaciji „Lokalne Hrvatske“ uz partnerstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova u RH i Udruge općine RH, u velikoj vijećnici održana je besplatna radionica „Uloga WEB stranica u jedinicama lokalne samouprave“.

Uoči održavanja radionice, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs primio je voditelja radionice Željka Ercega, inače urednika web portala Lokalne Hrvatske. Na prijemu su razgovarali o samoj radionici, ali i o važnosti portala Lokalne Hrvatske koja povezuje male i velike hrvatske sredine, od juga do sjevera, u jedinstveni decentralizirani informativni sustav.

Inače, radionica, koja objašnjava jednostavnost pristupa postavljanja, održavanja i potencijala web stranica, je namijenjena svim jedinicama (regionalne) lokalne samouprave te se održava u svim županijama Republike Hrvatske.

Tako su svi prisutni na prvom dijelu radionice mogli poslušati o Internet zahtjevima Zakona o pravu na pristup informacijama, uz savjete o što jednostavnijoj organizaciji podataka i postizanju što veće transparentnosti, dok je u drugom dijelu bilo riječi o webu kao sredstvu promocije života i potencijala lokalne zajednice, te o primjeni i koristi društvenih mreža.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a