• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Travanj
2

ODRŽANA PREDAVANJA U SKLOPU PROJEKTA „ŽUPANIJA PRIJATELJ DOJENJA“

Bjelovarsko-bilogorska županija, zajedno s Općom bolnicom Bjelovar, Patronažnom službom Doma zdravlja i gradom Bjelovarom, u sklopu projekta „Županija – prijatelj dojenja“ potiče razvoj kulture dojenja i širenje aktivnosti na sve gradove županije

Župan Damir Bajs izrazio je zadovoljstvo velikim interesom za predavanjima vezanim za promicanje dojenja, razvijanju svijesti o važnosti dojenja, te istaknuo kako će Županija i dalje poticati sve aktivnosti u sklopu projekta „Županija prijatelj dojenja“.
U siječnju 2013. godine osnovan je Koordinacijski odbor Bjelovarsko-bilogorske županije za „Županiju prijatelj dojenja“. Program se provodi u suradnji s UNICEF-om, a s ciljem promicanja svih aktivnosti vezanih za dojenje, kao što su potporne grupe za dojenje, trudnički tečajevi, vježbe za trudnice, brošure, DVD-e za trudnice i sl. Program se ostvaruje kroz 10 koraka koje je potrebno ispuniti da bi se postigla određena razina kvalitete liječničke ordinacije koja podupire dojenje. Cilj programa je proširiti tečajeve za trudnice u gradovima gdje već postoje, te pokrenuti trudničke tečajeve u Garešnici, Daruvaru i u Grubišnom Polju u suradnji sa Domom zdravlja BBŽ.
Dr. Marija Čatipović istaknula je kako je osnovan koordinacijski odbor u Gradu Zagrebu i isto će raditi po programu od 10 koraka. „Vjerojatno će biti uspješni, no Bjelovarsko-bilogorska županija je ipak prva županija prijatelj dojenja“ – ističe dr. Čatipović.
Dr. Alen Šelović govorio je o partnerstvu u podršci i promicanju dojenja za vrijeme trudnoće, a voditeljice grupa za potporu dojenja iznosile su svoja iskustva u radu sa grupama u Bjelovaru, Velikom Grđevcu, Grubišnom Polju, Daruvaru, Čazmi i Ivanskoj.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a