• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Ožujak
21

Održana radionica na temu zajedničkog planiranja županijskih socijalnih usluga

U Velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije održana je prva u nizu radionica na kojoj je predstavljen projekt „Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga“.

Ministarstvo socijalne politike i mladih je nositelj projekta koji se izvodi u okviru IV. komponente Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) „Razvoj ljudskih potencijala“, Projekt provodi Oxford Policy Management Limited, konzultantska tvrtka smještena u Velikoj Britaniji, u suradnji s dva hrvatska partnera, Udrugom za promicanje inkluzije i Udrugom za inicijative u socijalnoj politici.
Projekt ima za cilj povećati socijalno uključivanje korisnika prava i usluga u sustavu socijalne skrbi te pružiti podršku stručnjacima iz sustava socijalne skrbi pri daljnjem razvoju i provedbi učinkovitih i inkluzivnih socijalnih usluga unaprjeđivanjem procesa socijalnog planiranja i transformacije ustanova. Glavni korisnici projekta su prvenstveno korisnici usluga, službenici Ministarstva socijalne politike i mladih, ustanova socijalne skrbi koje pružaju socijalne usluge na lokalnoj razini te sudjeluju u procesu njihova planiranja i transformacije domova, predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacija civilnog društva, socijalni partneri te predstavnici drugih javnih službi na lokalnoj razini, naročito sustav obrazovanja, zdravlja, pravosuđa i unutarnjih poslova.
U uvodnom dijelu predložena je metodologija te vremenski okvir za izradu Akcijskog plana za 2014. i 2015. te Strateškog okvira za razdoblje od 2014. - 2016. Također pobliže je određen opis zadataka članova Glavne radne skupine te su identificirani članovi šire radne skupine i njihovi zadaci.
Radionica je obuhvaćala i konkretnu raspravu o stanju stvari veznih za planiranje županijskih socijalnih usluga i samu provedbu, raspravu o Upitniku o planiranju županijskih socijalnih usluga, a podijeljeni su i početni zadaci članovima Glavne radne skupine s obzirom na prikupljanje podataka.

Projekt je vrijedan 1,382,640 eura, a trajat će 22 mjeseca, odnosno do 4. rujna 2014. godine.

BBŽ BBŽ

                                               BBŽ
 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a