• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Svibanj
9

ODRŽANA SJEDNICA SKUPŠTINE TURISTIČKE ZAJEDNICE BJELOVARSKO – BILOGORSKE ŽUPANIJE

Članovi Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije na svojoj redovnoj sjednici donijeli su Odluku o rebalansu proračuna za 2012. godinu, prihvatili su izviješće Nadzornog odbora, te financijsko izviješće i izviješća o izvršenju Programa rada zajednice za 2012. godinu.

U prošloj je godini povećan broj turističkih ponuđača, a samim tim i broj dolazaka turista i noćenja. Na čitavom području Županije broj dolazaka povećan je za 8 posto, a noćenja 7 posto.  Najveći porast, od 148 posto, ostvaren je na području TZ Sjeverna Moslavina gdje je s radom počeo Hotel Garić, dok TZ Daruvar bilježi rast od 14 posto.
Trend rasta turističkog prometa  na području Daruvar – Papuk, koji je započeo u 2011. godini, nastavio se i u 2012. Zabilježenoje 7 tisuća dolazaka, više od 17 tisuća noćenja, odnosno 15 posto povećanje u dolascima i 13 posto u noćenju. Dodaju li se tome i gosti Daruvarskih toplica, njih oko 4  tisuće, Daruvar je prošle godine ostvario 11 tisuća dolazaka i gotovo 89 tisuća noćenja.
Prošle je godina TZ Bjelovarsko – bilogorske županije bila organizator završnice i proglašenje pobjednika u akciji „Djeca crtaju i pišu Hrvatsku“ u Bjelovaru.  Literarni rad Marte Veber Maline iz Končanice, u toj je kategoriji, proglašen najboljim.
U suradnji sa Zavodom za znanstveno umjetnički i istraživački rad HAZU u Bjelovaru, na znanstvenom skupu u Bjelovaru  pod nazivom „Poljoprivreda i šumarstvo – turizam – zaštita okoliša: stanje i perspektive u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji“ , turizma je bio tema nekoliko znanstvenih radova.
Što se tiče rada samog Ureda županijske TZ, aktualiziran je problem preopterećenosti poslovima i potreba za stručnim djelatnicima, opremanju ureda, financiranje razvoja, upravljanja destinacijom , te unaprjeđenje prodaje.

 

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a