• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Svibanj
12

ODRŽANO NATJECANJE „PRVI ZA HRVATSKU 2016.“

Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić nazočila je natjecanju za najspremnijeg vojnika „Prvi za Hrvatsku 2016.“ koje se odvijalo na području vojnog vježbališta Gakovo.

Natjecanje za najspremnijeg vojnika namijenjeno je za pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske, a kako se pronio dobar glas o natjecanju u NATO savezničkim i partnerskim zemljama, ono je poprimilo i međunarodni karakter.

Ukupno 145 natjecatelja iz Hrvatske i 12 stranih zemalja imali su za zadatak proći stazu dugu 42 kilometara s 11 radnih i 13 kontrolnih točaka pod punom vojničkom opremom. Vojnici su tom prilikom dokazali kako su dobro obučeni te spremni na brojne prepreke te fizičke i psihičke napore.

Titulu najspremnijeg vojnika osvojio je poručnik korvete Ante Jović, pripadnik Hrvatske ratne mornarice. Drugoplasirani bio je pozornik Zvonimir Tadejević, pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, dok je treće mjesto pripalo francuskom časničkom namjesniku Lonelu Melinardu, pripadniku NATO združenog zapovjedništva iz Napulja.

Nagrade najboljim vojnicima uručili su Tomislav Ivić, zamjenik ministra obrane, general bojnik Drago Matanović, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH i brigadir Željko Dadić, načelnik Stožera zamjenika zapovjednika Zapovjedništva za potporu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a