• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Lipanj
9

OSNOVNA ŠKOLA ĐULOVAC OBUHVAĆENA EUROPSKIM PROJEKTOM ENERGETSKE OBNOVE ŽUPANIJSKIH ŠKOLA- ZA PROJEKT VRIJEDAN 3.6 MILIJUNA KUNA RASPISAN NATJEČAJ ZA IZVOĐAČA RADOVA

Bjelovarsko-bilogorska županija ovoga je trenutka najveći investitor u ovom dijelu Hrvatske. U tijeku su radovi na 15-ak gradilišta vrijedni 330 milijuna kuna, a osim toga, Bjelovarsko-bilogorska županija krenula je i u novi investicijski ciklus kojim je obuhvaćeno 15 investicija ukupne vrijednosti 110 milijuna kuna.
Osnovna škola Đulovac

Prvi natječaji za izvođače radova raspisani su za europske projekte energetskih obnova županijskih škola, a jedna od njih je i Osnovna škola Đulovac.

Riječ je o projektu vrijednom 3.6 milijuna kuna, a obnova podrazumijeva izolaciju vanjskih zidova i postavljanje nove termo ovojnice, rekonstrukciju grijanja i zamjenu postojeće kotlovnice, rekonstrukciju grijanja u dvorani i niz drugih potrebnih radova.

Osnovna škola Đulovac jedna je od 44 škole na području županije obuhvaćene europskim projektom energetske obnove u čije će se obnove uložiti 160 milijuna kuna. Time će se ostvariti zacrtani cilj Bjelovarsko-bilogorske županije, a to je obnova svih matičnih i područnih škola.
Završetkom energetske obnove, Bjelovarsko-bilogorska županija uložit će dodatna sredstva u radove koji ne ulaze u energetsku obnovu poput bojanja zidova, novog namještaja i slično. Time će učenicima i nastavnicima biti omogućen novi standard i uvjeti školovanja i rada prilagođeni 21. stoljeću.

Treba istaknuti kako je stav Bjelovarsko-bilogorske županije i njenog čelnog čovjeka župana Damira Bajsa da izlazak iz krize uzrokovane pandemijom koronavirusa nije moguć uz štednju javnog sektora.

Dok su privatne investicije obustavljene, Bjelovarsko-bilogorska županija svoje investicije pojačava i na taj način osigurava posao našim građevinarima i srodnim djelatnostima u vremenima krize.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Osnovna škola Đulovac
Osnovna škola Đulovac
Osnovna škola Đulovac
Osnovna škola Đulovac
Osnovna škola Đulovac
Osnovna škola Đulovac
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a