• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Veljača
2

OTVOREN DNEVNI BORAVAK U VELIKOM TROJSTVU

U sklopu projekta „Pletenica života“ kojeg provodi Bjelovarsko-bilogorska županija s partnerima župan Damir Bajs prisustvovao je otvorenju Dnevnog boravka u Općini Veliko Trojstvo. Ukupni proračun projekta „Pletenica života“ iznosi 1.141.001,89 kuna, a bespovratna sredstva dodijeljena su iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna.

Dnevni boravak u Velikom Trojstvu kroz projekt „Pletenica života“ Bjelovarsko-bilogorska županija opremila je namještajem, informatičkom opremom i televizorom, opremom vrijednom petnaestak tisuća kuna. Također, na devet mjeseci tri osobe zaposlenice Dnevnog boravka došle su do radnog mjesta.  Otvorenjem Dnevnog boravka stvorilo se i povoljno okruženje za osobe koje su ovisne o pomoći članova svojih obitelji. Naime, jedan od ciljeva projekta „Pletenica života“ je zapošljavanje članova obitelji koji imaju ovisnog člana. Dakle, dok ovisni članovi provode vrijeme u Dnevnom boravku njihovi nezaposleni članovi obitelji mogu to vrijeme iskoristiti u potrazi za radnim mjestom ili pak u jačanju svojih znanja i vještina kako bi postali konkurentniji na tržištu rada. A upravo svoje znanje i vještine upotpunili su i kroz edukacije za njegovatelje, dadilje i razvoj poduzetničkih vještina koje su se  provodile u sklopu projekta „Pletenica života“. Također, u sklopu projekta Županija se pobrinula za izgradnju pristupne rampe za osobe s invaliditetom i uređenje sanitarnog čvora, također za osobe s invaliditetom za potrebe Dnevnog boravka u Velikom Trojstvu, radova vrijednih, također petnaest tisuća kuna.

Osim dnevnog boravka u Velikom Trojstvu s radom je počeo i Dnevni boravak u Velikom Grđevcu te mobilni tim u Grubišnom Polju. Na projektu je u Dnevnim boravcima i mobilnom timu zaposleno ukupno 9 osoba.
Otvaranjem Dnevnih boravka i osnivanjem mobilnog tima stvorilo se povoljno okruženje za ovisne članove u kojima će oni moći boraviti dok njihovi članovi obitelji traže posao, rade ili dok jačaju svoja znanja i vještine kako bi postali konkurentniji na tržištu rada.

Također, u Velikom Trojstvu župan Bajs prisustvovao je završnoj konferenciji male Pletenice života, projekta kojemu je Bjelovarsko-bilogorska županija bila partner, a koji je išao u cilju pomoći starim i nemoćnim na području spomenute Općine.

Mene veseli činjenica da kao jedina županija u Hrvatskoj koja provodi ovaj projekt imamo potporu općina i gradova. Ja im na tome zahvaljujem, a posebice zahvaljujem onima koji provode sam program. Posebno me veseli što su i korisnici s jednim entuzijazmom prihvatili ovaj projekt. Tu govorimo o ljudima treće životne dobi, o ljudima koji imaju izvjesne probleme gdje podupiremo njihove članove obitelji da skrbe o njima jedno duže vrijeme, ali i da se dodatno obrazuju kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada i samim time došli do radnog mjesta. Što se mene tiče ovo nije najveći projekt koji smo dobili iz sredstava Europske unije, ali za mene jedan od najvažnijih - briga o ljudima našeg kraja, istaknuo je župan Bajs u Velikom Trojstvu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a