• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
8

OTVORENA NAJVEĆA IZLOŽBA DJEČJIH RADOVA POD NAZIVOM „BUBAMARO, BUBAMARO, POKAŽI MI PUT…“

Već tradicionalno osmu godinu zaredom povodom Europskog tjedna u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, otvorena je izložba dječjih radova pristiglih na likovni natječaj na temu bubamara kao ugrožena vrsta.

„Bubamaro, bubamaro, pokaži mi put…“ dvojezična je ekološka slikovnica i naziv izložbe dječjih radova na temu bubamare kao ugrožene vrste o kojoj govori poučna slikovnica ilustrirana odabranim dječjim radovima. Na likovni natječaj pristiglo je osamsto četrdeset šest radova iz trideset osam ustanova sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Uključene su dvadeset tri osnovne škole, četrnaest dječjih vrtića i igraonica Narodne knjižnice „Petar Preradović“.
Na dvadeset četiri stranice slikovnica je ilustrirana odabranim likovnim radovima od strane Povjerenstva, a kao najbolji proglašen je rad Valerije Vranar, učenice šestog razreda Osnovne škole Ivanska. Uz naslovnicu slikovnice na kojoj je njezin rad, od Županije je dobila priznanje, naprtnjaču sa likovnim priborom te ljetovanje u dječjoj likovnoj koloniji u Tkonu. 
Ostala dva odabrana rada su rad šestogodišnje Jane Vulinović Ulovec iz Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca iz Daruvara i rad Lucije Javurek, učenice trećeg razreda II. osnovne škole Bjelovar.
Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić na otvorenju izložbe uručila je priznanja i nagrade autorima odabranih radova te sa suradnicima pogledala do sada najveću izložbu dječjih radova u Gradskom muzeju u Bjelovaru.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a