• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Rujan
14

Otvorena školsko-športska dvorana u Garešnici

Ministar znanosti, obrazovanja i športa RH dr.sc. Radovan Fuchs i ministar turizma RH Damir Bajs i župan Miroslav Čačija, presijecanjem vrpce otvorili su novoizgrađenu školsko-športsku dvoranu Srednje škole „August Šenoa“.

Ta je dvorana bila dio projekta Bjelovarsko-bilogorske županije izgradnje školsko-športskih dvorana kojim se osigurava  temeljni standard za provođenje i realizaciju programa nastave tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnim i srednjim školama, provođenje izvannastavnih aktivnosti školskih športskih klubova. Ove je godine otvorena dvorana u Velikom Trojstvu, u izgradnji su dvorane u Velikoj Pisanici i Hercegovcu, projektna dokumentacija gotova je za dvoranu u Dežanovcu, a u izradi je za dvorane u općinama Končanica i Kapela. Izgradnjom školsko-športskih dvorana nov i suvremen prostor dobivaju i športske udruge te klubovi, a stanovnicima je omogućeno bavljenje rekreacijom, kao i održavanje kulturnih i športskih događaja.

          Školsko-športska dvorana Srednje škole „August Šenoa“ u Garešnici vrijedna je više od 21 milijun kuna, a uporabna dozvola dobivena je krajem srpnja ove godine. Srednju školu u Garešnici pohađa 534 učenika, 20 je razrednih odjela, a provodi se 9 programa obrazovanja.

 

BBŽ

 

BBŽ
 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a