• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Travanj
24

Pjesmom “Visibaba” Marta Veber Malina iz Končanice, osvojila prvo mjesto u kategoriji literarnih radova

Završnica ekološko – edukativne akcije „Volim hrvatsku“, „Djeca – čuvari prirode““, održana je u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, u gradu Bjelovaru gdje su autorima najbolje ocijenjenih radova uručene nagrade i priznanja.

Glavni ured Hrvatske turističke zajednice u suradnji s turističkim zajednicama županija i Turističkom zajednicom Grada Zagreba, u suglasnosti s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, u svim dječjim vrtićima i osnovnim školama u Republici Hrvatskoj proveo je interni natječaj za najbolje dječje i učeničke radove DJECA - ČUVARI PRIRODE i u 2012. godini. Kontinuiranim provođenjem  akcije „DJECA CRTAJU I PIŠU HRVATSKU“ namjera je razvijati svijest o potrebi očuvanja okoliša, važnosti i značaju prirodne, kulturne baštine i  potencijala svih dijelova Hrvatske za razvoj turizma, već od najmlađe dobi.

Turističke zajednice županija i Turistička zajednica Grada Zagreba organizirale su svečane dodjele nagrada za pobjednike na svom području, a Hrvatska turistička zajednica završnu svečanost za pobjednike na nacionalnoj razini organizirala je u Bjelovaru. Ove godine u suradnji s Turističkom zajednicom Bjelovarsko – bilogorske županije i Bjelovarsko – bilogorskom županijom.

Na svečanosti, predškolce i osnovnoškolce zabavljali su Jacques Houdek, Bjelovarsko – kazalište, klaun Ludek i mađioničar Jozo Bozo.

Nagrade je uručivao v.d. direkor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, a na svečanosti su bili pomoćnik ministra turizma RH Davor Ižaković, bjelovarsko – bilogorski župan Miroslav Čačija, gradonačelnik Antun Korušec sa svojim zamjenicima, te gradonačelnik Daruvara Dalibor Rohlik. 

DOBITNICI NAGRADA SU:

U kategoriji likovnih radova polaznika dječjih vrtića

3. mjesto

PATRIK BIONDE, EMA KATIĆ, LEA MATEŠIĆ, IVANA SMINDEROVAC i DORA VUKOVIĆ,  Dječji vrtić SLUNJ iz Slunja Mentorica: JOSIPA GRDIĆ                                               

EMA KOŠKANAC, LARA ZVONAR, MATEA ŠIRIĆ, TARA OROZ i IVANA DRVENKAR,  Dječji vrtić TRATINČICA, Objekt Zvijezdica iz Koprivnice, Dječji vrtić Tratinčica; mentorica Dijana Suvalj.

2. mjesto

IGNACIJA ROTIM, Dječji vrtić POD GRADOM iz POŽEGE; mentorica: Marica Uzelac

1. mjesto

MARTINa ZVJERKOVIĆ, MARTINA RADIĆ, PETRA FRANUŠIĆ i MARIJANA MARLAIS,  Dječji vrtić STON iz Stona;

U kategoriji likovnih radova učenika osnovnih škola

3. mjesto

MARIJA GERIĆ, OŠ BRAĆA RADIĆ iz Koprivnice; mentorica Sanja Kovačić i LUCIJA BUINAC, ANAMARIJA ODRIBOŽIĆ, KARLA BUJGER, JANA JOKSIMOVIĆ i VITA KOZIĆ, OŠ VIKTOROVAC iz Siska; mentorica Irina Đurić.

2. mjesto

PATRICIJA ČULETIĆ, VALERIJA KATANIĆ, DOROTEJA KIKIĆ i MINIKA ŠARAC, OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević", Područne škole Slavonski Kobaš; mentorica: Ljubica Milašin

1. mjesto

LEA IDŽOTIĆ, MIJA ROGIĆ, MIHAELA PERIŠ, LAURA BUDIMIĆ i IVANA SMOLJE, OŠ RUDEŠ iz Zagreba; mentorica: Snježana Babić.

U kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola:

3. mjesto osvojila je pjesma "Čuvar prirode" NIKOLINE GRUBELIĆ, OŠ ROGOZNICA iz Rogoznice; mentorica Maja Janković

2. mjesto osvojila je pjesma  "Školj" ANE ŠKARIĆ,  POŠ "NOVA" iz Zadra; mentorica Stanislava Nikolić Aras

1. mjesto osvojila je pjesma "Visibaba" MARTE VEBER MALINA,  ČOŠ JOSIPA RUŽIČKE iz Končanice; mentorica Amalija Husnjak

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a