• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
29

POČELA PROVEDBA PROJEKTA „PROMOCIJOM PODUZETNIŠTVA I OBRTA UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA DO BOLJE POZICIJE NA TRŽIŠTU RADA“

„Promocijom poduzetništva i obrta učenika osnovnih škola do bolje pozicije na tržištu rada“ novi je projekt Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije, kojega će razdoblju od pet mjeseci provoditi u partnerstvu s HOK – Obrtničkom komorom Bjelovarsko-bilogorske županije. Ciljevi i aktivnosti predstavljeni su na početnoj konferenciji na kojoj su bili ravnatelji osnovnih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije u kojima će se provoditi jedna od glavnih aktivnosti. U ime Bjelovarsko-bilogorske županije, sve je pozdravila zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić, podržavši projekt i pohvalivši nastojanja i aktivnosti Agencije, a govorila je i o projektima koje u ovom trenutku provodi Županija.

Projekt „Promocijom poduzetništva i obrta učenika osnovnih škola do bolje pozicije na tržištu rada“  je prijavljen na natječaj „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“ objavljenom u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ za programsko razdoblje 2007. – 2013. U konkurenciji od 450 prijavljenih projekata, zajedno je s još 82 projekta bit će financiran novcem iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna mu je vrijednost 154.741,39 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 147.004,32 kune.
Ugovor o provedbi s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava potpisan  je krajem srpnja, s organizacijom aktivnosti se počelo, a njih je na početnoj konferenciji predstavila voditeljica projekta Snježana Bogović. U suradnji s partnerom, u pet mjeseci trajanja projekta, Agencija će svim učenicima u završnim razredima 26 osnovnih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije prezentirati obrtnička zanimanja. U 11. mjesecu bit će organiziran „Dan karijera“, radionica na kojoj će se učenici susresti s obrtnicima i tako izravno dobiti odgovore na sva svoja pitanja. Radionica će biti održana na prostoru „Bjelovarskog sajma“ u Gudovcu, jer mjesto je to gdje organiziramo gospodarske sajmove prepoznate i na nacionalnoj i međunarodnoj razini i gdje se predstavljaju naši obrtnici.

Kako je istaknuto na početnoj konferenciji, Regionalna razvojna agencija provedbom ovog projekta želi pridonijeti usklađivanju upisnih kvota u srednje škole sa stvarnim potrebama tržišta rada. Utjecat ćemo tako na smanjenje nezaposlenosti, ali i  na razvoj poduzetničke kulture u našem društvu – rečeno je na konferenciji. O ulozi Partnera, kojemu je i inače jedna od zadaća promocija obrtničkih zanimanja, na početnoj su konferenciji govorili predsjednik HOK – Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Goran Grgić i stručna suradnica za obrazovanje Martina  Trupac.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a