• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Lipanj
14

Posjet pogonu Remonta željezničkih vozila u Bjelovaru

Ministar turizma RH Damir Bajs, župan Miroslav Čačija i predsjednik HGK-Županijske komore Bjelovar Zlatko Kufner posjetili su Remont željezničkih vozila u Bjelovaru.

            U pratnji direktora Franje Gerovca i njegovih suradnika obišli su pogon, predstavljeno im je poslovanje tvrtke, poslovni rezultati te sadašnja situacija. Razgovaralo se o aktivnostima koje su u tijeku i koje se planiraju za daljnje uspješno poslovanje Remonta željezničkih vozila u Bjelovaru.
            Trenutačno je u Remontu željezničkih vozila Bjelovar d.o.o. zaposlen 201 radnik, a prosječni godišnji kapacitet iznosi 250 teretnih vagona u izvanrednom popravku, 370 teretnih vagona u redovnom popravku te 10-12 vučnih vozila (DMV i TMD).
             Pokrenute su brojne aktivnosti u cilju podizanja visoke razine tehničke opremljenosti imajući u vidu daljnji razvojni put suvremenog popravka i održavanja dizel-motornih vlakova, teških motornih drezina, teretnih vagona i vozila za specijalne namjene. Nabavljeni su novi zračni i električni alati i uređaji, kompresori, kopirni "Optotaj" za kopirno rezanje pločevina plinom i plazmom, komora za pjeskarenje, hidrauličke preše.
            Usvojen je sustav osiguranja kakvoće, sukladno normi ISO 9001:2000, a posebna pozornost se poklanja poboljšanju uvjeta rada i zaštite okoliša. Razvoj se temelji na sredstvima iz vlastitih izvora, najvećim dijelom iz ostvarene dobiti i amortizacije.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a