• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Travanj
27

POSJET VELEPOSLANSTVU IRSKE U REPUBLICI HRVATSKOJ

PROJEKT„JAČANJE KAPACITETA GOSPODARSKO-SOCIJALNIH VIJEĆA BJELOVARSKO-BILOGORSKE I MEĐIMURSKE ŽUPANIJE“

Bjelovarsko-bilogorska županija jedina je županija kojoj su odobrena sredstva za jačanje socijalnog dijaloga i to u iznosu od 413.714,91 kuna. Projekt koji u potpunosti financira Europski socijalni fond provodi se u partnerstvu s Međimurskom županijom. Ciljana skupina u projektu su članovi gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije.

Cilj projekta je ojačati kapacitete članova gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije, te izraditi trogodišnje strateške okvire rada. Nakon provedbe projekta očekuje se veća učinkovitost i održivost dijaloga između socijalnih partnera, kao i poboljšanje organizacijske sposobnosti s naglaskom na pozitivan doprinos bipartitnim i tripartitnim procesima socijalnog dijaloga na regionalnoj razini.
U sklopu projekta potrebno je provesti niz aktivnosti. Jedna od tih aktivnosti je studijsko putovanje u Irsku. Irska ima tradiciju tripartitnog dijaloga i vijeća u kojoj socijalni partneri donose zajednička rješenja i prijedloge prema zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Članovi ciljane skupine imati će priliku izravno vidjeti način funkcioniranja irskog modela tripartitnog dijaloga u praksi, te dobre prakse primijeniti u svom djelovanju. U svrhu lakšeg dogovora zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić, voditeljica projekta Mirjana Saks i tajnica gospodarsko-socijalnog vijeća Monika Pavić posjetile su Veleposlanstvo Irske u Republici Hrvatskoj gdje nas je dočekao Veleposlanik Timothy  Harrington i istaknuo nam neke važne odrednice Irske odnosno govorio je o organizaciji socijalnog partnerstva u Irskoj. Zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić također je govorila o gospodarskom-socijalnom vijeću i o projektu koji provodi županija. Također cilj posjeta bio je kontakt s Irskom odnosno posjet institucijama u Irskoj kao što je Nacional Economic and Social Council koji je predviđen  projektom „Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije“.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a