• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Lipanj
19

„POSTANI DRUŠTVENI PODUZETNIK“

„Postani društveni poduzetnik“ naziv je europskog projekta čiji je nositelj Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva. Radi se o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda, odnosno Europskih strukturnih investicijskih fondova 2014.-2020.

Početna konferencija održana je u Hotelu Central u Bjelovaru na kojoj su prisustvovali i partneri projekta među kojima i predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno župan Damir Bajs sa suradnicima.

„Projekt je zamišljen tako da se cijeloj zajednici približi pojam društvenog poduzetništva, od samih osnova dakle na što se odnosi društveno poduzetništvo i kako krenuti s njim do toga kako se financira i tko sve može biti društveni poduzetnik. Ovo je uvod i za građane, i za udruge i institucije. Društveno poduzetništvo je pravni oblik osnivanja obrta, tvrtki ili organizacija koje posluju po malo drugačijim principima od klasičnih tvrtki. To je poduzetništvo koje se bavi socijalnim slučajevima odnosno osobama koje su ugroženog socijalnog stanja, ali namijenjeno je i za osobe koje žele pokrenuti bilo kakav posao u društvenom poduzetništvu. Naš projekt namijenjen je svima, od učenika srednjih škola, pojedinaca, preko poljoprivrednih gospodarstava do institucija i ustanova“, rekao je na početnoj konferenciji projekta Željko Pavleković, predsjednik Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva.

Projekt je 100% financiran od Europske unije, a njegova ukupna vrijednost je 405.306 kuna. Projekt je izradila županijska Regionalna razvojna agencija, a partner uz agenciju je i Bjelovarsko-bilogorska županija.

„Naše civilno društvo je sada uspješno u privlačenju sredstava Europske unije. Mi sada imamo jedan značajan broj natječaja na koje smo se prijavili. Kažem mi, jer Županija je vrlo često partner u projektu, pa tako i u ovom kojeg danas predstavljamo, a radi se zapravo o velikom projektu Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva. To pokazuje da postoji jedna tendencija ukupnosti našeg društva da zajednički radi i promiče stvari za koje se zalažu. Dobivanjem još jednog projekta ova naša civilna udruga je pokazala da može i zna, jer i znanje je nešto što se mora steći. I u konačnici je ključno da ne idu samo prijave s područja naše županije, već da dolaze i brojna odobrenja za naše europske projekte“, rekao je župan Bajs na predstavljanju projekta.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a