• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Siječanj
19

POTPIS UGOVORA O FINANCIJSKOJ POMOĆI S UDRUGAMA UMIROVLJENIKA S PODRUČJA GRADA BJELOVARA

Župan Damir Bajs potpisao je ugovore o financijskoj pomoći s udrugama umirovljenika s područja Grada Bjelovara.

Tako je ugovor  potpisan  s predsjednikom Matice umirovljenika Grada Bjelovara Josipom Crnogajom  o financijskoj potpori gradskoj Matici umirovljenika za njihov projekt „Treća dob“ te za projekt ispred Podružnice umirovljenika A.G.Matoš „Darivanje Uskrsnice i Božićnice, ljetovanje, godišnja skupština, režijski troškovi, županijski susreti“. Župan Damir Bajs ugovor je potpisao i s Marijom Šoš ispred podružnice Matice umirovljenika Dr. Ante Starčević za njihov projekt „Organizacija druženja i pomoć oko dovoza ogrjeva“. Ispred Sindikata umirovljenika Hrvatske – podružnice Bjelovar Ana Široki  potpisala je ugovor sa županom Bajsom za financijsku pomoć projektu „Izleti prema programu za 2014“. I Damir Amižić ispred Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Bjelovar ugovor za županom Bajs potpisao je za projekt „Aktivno u starosti“.

Županijska politika je jasna od 2013. pa na ovamo da kroz posebne programe potpora za umirovljenike pokušamo toj populaciji omogućiti lakši život. Njima je potrebna pomoć zajednice, potrebna im je inkluzija, potrebno im je zapravo da imaju osjećaj da kao pripadnici društva mogu i trebaju biti ravnopravni u svemu. Naš program je naišao na veliki interes i svake godine se proširuje. On neznatnih sredstva koji su bili prije mi smo došli do pola milijuna kuna godišnje za umirovljeničku populaciju, rekao je župan Bajs prilikom potpisivanja ugovora.

Za izdvojena sredstva za umirovljeničku populaciju županu Bajsu zahvalili su se predstavnici umirovljeničkih udruga na čelu s Maticom umirovljenika, posebno zahvalivši županu Bajsu na razumijevanju i potpori.

Udruge umirovljenika Grada Bjelovara javile su se na javni poziv Bjelovarsko-bilogorske županije koji je išao prema umirovljeničkim udrugama, a vezan uz ostvarenje financijske potpore za njihove projekte. Na taj natječaj javilo se 30  umirovljeničkih udruga s područja Županije koje su putem projekata ostvarile pola  milijuna kuna za svoje  programe. Ovo je druga godina kako Županija pomaže svoje umirovljeničke udruge, a sukladno najavi župana Bajsa o potpunom zaokretu u županijskoj politici prema umirovljeničkoj populaciji.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a