• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Srpanj
22

POSJET ZAMJENIKA ŽUPANA NEVENA ALIĆA OPĆINI VELIKI GRĐEVAC

U sklopu posjeta Općini Veliki Grđevac, zamjeniku župana Nevena Alića čelnici Općine predstavili su razvojne projekte, a svi zajedno posjetili su „Centar Mato Lovrak“, te vatrogasni dom u Pavlovcu.

Na Županijskoj skupštini održanoj 18. lipnja donijeta je Odluka o osnivanju ustanove kojom će biti objedinjeno upravljanje nekretninama i poslovanjem dva objekta namijenjena za namijenjena za kulturne, sportske, rekreacijske, turističke i druge aktivnosti, „Centra Mato Lovrak“ i Športsko-rekreacijskog centra „Kukavica“. "Centar Mato Lovrak“ već niz godina posjećuju skupine učenika osnovnih škola, a prošle je godine ondje bilo pet tisuća posjetitelja. Prema riječima načelnika Marijana Dautanca, evidentno je da je „Centar Mato Lovrak“ destinacija koja ima budućnost, no istodobno, primijećen je nedostatak sadržaja. Zajedničkom ponudom sa Športsko rekreacijskim centrom „Kukavica“, o čemu se već neko vrijeme razmišljalo, dobivena je mogućnost ponude smještaja i športskih sadržaja, škole u prirodi i sličnih aranžmana. Dosadašnje poslovanje „Kukavice“, kako je ovom prilikom naveo zamjenik župana Neven Alić, završilo je gubitcima. Stoga je rješenje nađeno u osnivanju ustanove u kojoj će Bjelovarsko-bilogorska županija imati 70 posto udjela, a Općina Veliki Grđevac 30 posto. Osnivanje ustanove bitno će olakšati prijavu projekata ova dva objekta na natječaje resornih ministarstava i fondova Europske unije.   
Zamjenik župana Neven Alić u pratnji načelnika Općine Velikog Grđevca Marijana Dautanca, njegovog zamjenika Marijana Petka i predsjednika Općinskog vijeća Zlatka Grgića obišao je „Centar Mate Lovraka“ i Vatrogasni dom u naselju Pavlovac.
„Dugo su godina seoski i vatrogasni domovi, koji su još donedavno bili središta društvenog života na selu, bili zapostavljeni“, rekao je načelnik Dautanec i naglasio da želimo li očuvati tradiciju života na selu i dobrovoljnog vatrogastva, to moramo promijeniti. Dom u Pavlovcu hitno zahtjeva izolaciju krovišta, što će prema riječima zamjenika župana Alića financirati Županija, dok će sredstva za zamjenu stolarije biti zatražena preko natječaja za energetsku učinkovitost. 


 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a