• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
14

POTPISAN TENDER ZA GRADNJU NOVE BOLNICE U BJELOVARU

U posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji boravio je ministar zdravlja Siniša Varga koji je u društvu župana Damira Bajsa prisustvovao potpisivanju tendera za gradnju nove zgrade bjelovarske Opće bolnice, investicije vrijedne 160 milijuna kuna.

Putem tendera kojeg je potpisao sanacijski upravitelj Opće bolnice Bjelovar Zoran Seleš traži se izvođač radova za gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar koja će obuhvaćati dnevnu bolnicu i novu kirurgiju. Investicija je to vrijedna 160 milijuna kuna od kojih će 85 milijuna kuna pokriti Europska unija, 15 milijuna nadležno ministarstvo, a 60 milijuna kuna obvezala se pokriti Bjelovarsko-bilogorska županija.

Apsolutno ne vidimo bilo kakve zapreke da se ovaj projekt neće započeti i da se on neće završiti onako kako smo predvidjeli, dakle da za dvadeset i četiri mjeseca imamo ovdje otvorenje nove kirurgije pri Općoj bolnici Bjelovar. Građevinski radovi obično krenu nakon mjesec, mjesec i pol dana po potpisivanju ugovora o gradnji. Ono što treba naglasiti je ta sinergija koja je napravljena za pacijente. Gradnja bolnice je prepoznata od lokalne i regionalne samouprave, napravljeni su bili projekti i aplicirani prema Ministarstvu zdravlja koje je to prepoznalo kao veći i značajni projekt u zdravstvu, istaknuo je ministar zdravlja prilikom posjeta Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Kada govorimo o standardu ljudi našeg kraja onda je zdravstvo uvijek pri vrhu prioriteta. Meni je posebno drago da se u jednoj suradnji Županije, Grada i Ministarstva zdravlja radi na tome da taj standard bude podignut. Naša Opća bolnice Bjelovar je jedna od starijih bolnica u Hrvatskoj paviljonskog tipa i ono što želimo je pretvoriti je u modernu bolnicu 21 stoljeća. Postoje projekti i volja još od prije, međutim u ovom dogovoru koji je sada postignut raspisan je natječaj za gradnju same bolnice. To je bolnica koja je sada na drugom mjestu po visini vrijednosti u ukupnosti zdravstva Hrvatske kada govorimo o objektima, naglasio je župan Bajs i dodao kako projekt kakav jeste zahtjeva i suradnju u financiranju. S jedne strane Ministarstvo će osigurati sto milijuna kuna, 85 milijuna iz sredstava Europske unije, 15 vlastitih, a 60 milijuna kuna bi trebala osigurati sama Bjelovarsko-bilogorska županija. Moram reći da sredstava nikada dosta, ali sredstava za ovako vrijedan projekt uvijek će biti. Prema tome ja sam kao župan potpisao očitovanje da ćemo predložiti Županijskoj skupštini financiranje tog dijela projekta i ja očekujem kada on i započne da mi ispunimo svoj dio obveze a da građani dobiju bolnici 21 stoljeća, zaključio je župan Bajs.

Danas ćemo javno objaviti tender kojim tražimo ponuđače da daju svoje ponude i oblikuju koliko bi iznosio njihov dio. Rok je četrdeset dana u kojemu će izvođači dostaviti svoje ponude. Nakon toga u koliko ne bude žalbi tender bi se mogao sklopiti krajem jedanaestog mjeseca i tada bi utvrdili rok gradnje, naglasio je sanacijski upravitelj OB Bjelovar Zoran Seleš.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a